Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
“Aglomeracions insuportables”: així ha viscut l’Ajuntament la Setmana Santa
  • CA

Cara i creu del retorn massiu del turisme a Barcelona. A la visió triomfalista dels empresaris del sector es confronta la de l’Ajuntament. Aquests dies s’ha superat el 90 % d’ocupació, segons la patronal Apartur i Turisme de Barcelona. “És com si aquests dos anys de covid no haguessin passat. Estem als mateixos nivells d’ocupació d’abans de la cancel·lació del Mobile del 2020”, diu la patronal, que coincideix amb les bones sensacions de Turisme de Barcelona, que considera que ha estat com “l’efecte d’omplir una ampolla de cava: després de dos anys amb restriccions, la gent tenia moltes ganes de sortir”. I és que aquestes han estat les primeres vacances de Setmana Santa totalment normalitzades des que es va declarar la pandèmia el març del 2020.

Però des de la plaça de Sant Jaume hi ha matisos. El regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, ha estat molt contundent a les xarxes socials amb l’onada de turistes aquests dies: “Els veïns que ens hem quedat a Ciutat Vella aquesta Setmana Santa hem patit unes aglomeracions de visitants insuportables. L’empresariat del turisme està satisfet, però aquesta situació no aporta res de positiu ni per les veïnes ni per l’activitat econòmica de proximitat”, ha dit en un apunt a Twitter.

Model econòmic erroni

Rabassa ha aprofitat per fer una crida a repensar el model econòmic per a Barcelona, expressant que, “sens dubte, no hem après que és urgent canviar el model econòmic, i fer-ho a escala global. Cal que totes les administracions treballem per acabar amb aquesta sobreexplotació dels barris, perquè Ciutat Vella és un lloc on viure, i no és un aparador ni un producte”.

Model econòmic erroni

Per tot plegat, el regidor de Ciutat Vella ha llançat un compromís per tal que l’Ajuntament empenyi cap a un canvi de model: “Des del Districte ens comprometem a seguir nedant contra la corrent global que busca el benefici ràpid i no té cura de les persones. Malauradament, no ens en sortirem sols i calen unes administracions públiques orientades a la defensa del bé comú que regulin el sector privat”, ha sentenciat.

ERC: “Es confirma el desgovern que pateix Ciutat Vella”

Després de la piulada de Rabassa, ERC ha reaccionat alertant que els republicans han impulsat diverses propostes per endreçar el turisme a Ciutat Vella, però que el govern municipal les ha ignorat tot i haver estat aprovades. La regidora Marina Gassol ha estat clara: “Si després de 7 anys governant aquesta és la única reposta que pot donar es confirma un cop més el desgovern que pateix Ciutat Vella. A proposta d’ERC s’han aprovat mesures en aquest sentit que encara no s’han aplicat; limitació grups de turistes, de creuers, etc”, ha dit en una piulada.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gladys Gutiérrez a abril 19, 2022 | 17:54
    Gladys Gutiérrez abril 19, 2022 | 17:54
    No valen lamentacions a aigua passada. Sr. Rabassa. Han tingut prou temps per canviar, aplicar lleis, millorar la seguretat, netejar la cara de Barcelona, ​​edificis, carrers, monuments. El turisme barat, que arriba amb cotxe, tren o avió, fins i tot amb vaixell. Han de tenir un Manual de normes a complir a la ciutat. Els hotels, aptos Turístics, restaurants i tot el que implica. Les borratxeres, els bars fins a la matinada i la manca de control de tot al nostre barri és inexplicable, i quan truques a la Guàrdia Urbana, et diuen que no tenen personal, ni unitats. Ho puc demostrar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa