Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El barri de Barcelona on la compra d’un pis s’ha encarit més en un sol any
  • CA

Barcelona ha tancat l’any 2022 amb alguns rècords pel que fa al mercat de l’habitatge. Un d’ells, el posa de manifest l’Índex Immobiliari del portal Fotocasa: els 58 barris analitzats superen el preu mitjà de l’habitatge a nivell estatal, establert a finals d’any en 2.051 euros/m². Ara bé, en 27 d’aquests barris comprar un pis el 2022 és més econòmic que fer-ho l’any anterior.

La dreta de l’Eixample, on més s’ha encarit

Ara bé, quin és el barri de la capital de Catalunya on més ha crescut el preu de venda dels habitatges. Segons les dades de Fotocasa, és la Dreta de l’Eixample. Aquí es registra una pujada del 13,8% entre el desembre de 2021 i el desembre de 2022. De fet, el preu del m2 ja es paga a 6.568 euros. Si anem a l’altre extrem, el barri on més han caigut els preus de mercat és La Teixonera, al districte d’Horta-Guinardó (-14,4%), seguit del Besòs i el Maresme al districte de Sant Martí (-8,9%).

Plaça de Mossèn Jacint Verdaguer, a la dreta de l’Eixample AJUNTAMENT DE BARCELONA

Ara bé, això no vol dir que la Dreta de l’Eixample sigui el lloc més car per comprar un habitatge de tota la ciutat. Aquest premi se l’emporta el barri de Diagonal Mar i el Front Marítim del Poblenou (districte de Sant Martí). Aquí el preu mitjà està en 7.529 euros/m². El segueix com a segon més car Sarrià (districte de Sarrià- Sant Gervasi), on preu mitjà el desembre del 2022 es va tancar en 6.795 euros el metre quadrat.

Nou Barris, el districte dual

Els tres districtes més cars de la capital catalana han superat els 5.000 euros/m2, Sarrià-Sant Gervasi, l’Eixample i Les Corts, i només el districte de Nou Barris es troba per sota dels 3.000 euros, en concret, 2.639 euros per metre quadrat. Però justament Nou Barris és el districte que ha registrat l’increment percentual més elevat de tots els districtes, amb un 7,5%. En canvi, els districtes de Sarrià, Sants-Montjuïc i Sant Martí han tingut creixement negatiu en el preu de venda dels pisos entre el 2021 i el 2022.

Madrid o Barcelona?

Si s’ha de triar una ciutat per comprar pis en funció del preu de venda, això és el que diu Fotocasa: Madrid tanca l’any amb un increment del 7,5%, mentre que Barcelona registra en el seu conjunt un descens del preu mitjà del 0,5%. Però… el preu mitjà de l’habitatge de segona mà a Barcelona és superior al preu de Madrid. Per altra banda, tant Madrid com Barcelona superen aquest any els 4.000 euros per metre quadrat. Finalment, el preu de la venda de pisos ha crescut en 20 dels 21 districtes de Madrid, mentre a la capital catalana l’increment es registra en només 4 dels 10 districtes.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pau Campabadal Traid a gener 31, 2023 | 15:34
    Pau Campabadal Traid gener 31, 2023 | 15:34
    A que ve aquests preus per sobre dels 1000€/m2 en lloc de que com a molt minim pensant en la situació es mogués entre els 500 i 1000 €/m2 ?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa