Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Estat estudiarà la sol·licitud d’asil de tots els libanesos que van fer escala al Prat
  • CA

L’Estat estudiarà la sol·licitud de tots els 39 passatgers libanesos que van aprofitar una escala dilluns passat a l’aeroport del Prat en un vol entre el Caire i Quito per demanar asil a Espanya. La Policia Nacional ja va acceptar que es cursi la petició de 35 viatgers i, aquest diumenge, ha admès a tràmit la demanda de refugi de quatre ciutadans del Líban que havien quedat pendents que el cos comprovés si complien les condicions per ser susceptibles de rebre empara internacional.

La Delegació del Govern espanyol a Catalunya informa que els últims sol·licitants de protecció abandonaran les instal·lacions de l’aeroport del Prat aquesta tarda. Els demandants han hagut d’esperar dins del recinte aeroportuari a l’espera que la Policia Nacional investigués la sol·licitud i certifiqués que podia iniciar-se el procediment per concedir-los asil a territori espanyol. Durant l’aturada del vol, els passatgers van al·legar que la seva vida corre perill al seu país. El tràmit que ara s’obre és lent i pot trigar anys a resoldre’s: algunes peticions ara en procés triguen uns tres anys fins que s’atorga el vistiplau.

La Creu Roja es farà càrrec dels últims quatre sol·licitats d’asil que encara quedaven al Prat. Igual que amb les altres 35 persones, l’ONG s’encarrega d’oferir-los allotjament i menjar. El govern espanyol té signat un conveni amb l’organització perquè presti atenció d’emergència en un cas excepcional com aquest.

De moment, aquestes persones han sigut derivades a pensions i equipaments que la Creu Roja té disponibles. D’entrada, se’ls ofereix un allotjament, menjar i s’està estudiant cada cas particular, per tal d’oferir el millor servei a aquests homes i dones. En aquest grup hi ha cinc unitats familiars, d’entre tres i sis membres cada una. A més, sis homes que han viatjat sols. També hi ha menors, va confirmar la Creu Roja a aquest diari.

Més notícies
La 'Nit del Turisme de Barcelona' ha reunit agents empresarials per reivindicar la capacitat d'embranzida del sector després de la crisi / Turisme de Barcelona
Turisme de Barcelona es reivindica i reclama cooperació a la Generalitat
Notícia: Turisme de Barcelona es reivindica i reclama cooperació a la Generalitat
Comparteix
El consorci celebra la Nit del Turisme, amb l'assistència de 400 persones i el propòsit de rellançar el sector després de la pandèmia
Acció contra la violència masclista a Barcelona, en una imatge d'arxiu / Carola López (ACN)
Barcelona ha atès ja un 30% més de víctimes de violència masclista que tot el 2019
Notícia: Barcelona ha atès ja un 30% més de víctimes de violència masclista que tot el 2019
Comparteix
El servei d'atenció de l'Ajuntament ha prestat auxili a 1.266 dones entre gener i octubre

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa