Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
39 passatgers libanesos demanen asil a l’aeroport del Prat
  • CA

39 passatgers libanesos demanen asil a l’aeroport del Prat. Les persones van arribar dilluns a les 11 h Catalunya, d’un vol d’Egipte amb destinació Bogotà (Colòmbia). Va ser aleshores quan van decidir no continuar el trajecte i demanar aquestes peticions de protecció internacional. Els passatgers no es troben retinguts, sinó que estan esperant que l’oficina d’asil i refugi estatal els doni resposta a la seva sol·licitud d’asil, confirmen fonts de la Delegació del govern espanyol a Catalunya al diari ARA. De moment, es neguen a continuar el seu viatge fins a l’Amèrica Llatina. Tampoc volen tornar als seus països d’origen.

És per això que es mantenen a l’espera, a l’interior de l’aeroport del Prat, pendents de les resolucions que facin les autoritats espanyoles. Les instal·lacions disposen d’un espai habilitat per aquestes situacions, amb dutxes i serveis bàsics disponibles per als usuaris.

Fugida de passatgers a Palma

Aquesta situació se succeeix a la del passat 5 de novembre, quan un grup de passatgers van fugir de l’aeroport de l’aeroport de Palma de Mallorca. En aquets cas, un grup de persones que feia el trajecte en avió des del Marroc fins a Turquia van baixar de l’avió i caminaven per les pistes de l’aeroport, segons van confirmar a través de Twitter el grup de Controladors Aeris.

Més tard s’ha sabut que la fugida de l’avió de Palma es podria haver organitzat a través de Facebook. Un grup d’aquesta xarxa social anomenat Brooklyn va publicar al juliol un text en què s’explicava com realitzar una acció similar a la que finalment ha succeït a Palma, segons fonts de l’agència EFE. Aquest grup, format per 15.000 marroquins, ha reivindicat l”èxit” de Palma assegurant que “no som un grup qualsevol sinó una llegenda”. Els joves fugits, que encara estan sent buscats per les autoritats a Palma, seran acusats d’un delicte de desordre públic i una entrada il·legal.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Baldiri a novembre 19, 2021 | 13:07
    Baldiri novembre 19, 2021 | 13:07
    Què passin què passin, i que dilluns es posin a treballar per pagar-nos les pensions. Jo sóc un pensionista acollonido.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa