Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Queden quatre libanesos a l’aeroport del Prat pendents de demanar l’asil
  • CA

Dels 39 passatgers libanesos que van aprofitar aquest dilluns un escala a l’aeroport del Prat durant el seu trajecte en avió des del Caire (Egipte) fins a Quito (Equador), queden quatre persones pendents de les investigacions preliminars de la Policia Nacional que certifiquin que són susceptibles sol·licitants d’asil, confirmen fonts de la subdelegació del govern espanyol al TOT Barcelona.

Les altres 35 persones ja estan sent ateses per la Creu Roja, amb qui el govern espanyol té signat un conveni que les habilita a dur a terme l”atenció d’emergència”, expliquen des d’aquesta organització. En concret, se’ls està oferint un allotjament, menjar i s’està estudiant cada cas particular, per tal d’oferir el millor servei a aquests homes i dones. En aquest grup hi ha cinc unitats familiars, d’entre tres i sis membres cada una. A més, sis homes que han viatjat sols. També hi ha menors, confirmen des de la Creu Roja a aquest diari. A hores d’ara aquestes persones estan sent derivades a pensions i equipaments que té disponibles l’organització.

Els passatgers van arribar dilluns a l’aeroport del Prat, provinents de l’Egipte. Va ser durant la primera escala del viatge, a Barcelona, que van decidir aturar el seu trajecte i fer les peticions d’asil oficials, en considerar que la seva vida corre perill. Encara els quedava un vol fins a Bogotà (Colòmbia), on farien la segona escala, fins a fer l’últim trajecte a Quito.

Peticions d’asil que “poden trigar anys”

Efectius de la policia espanyola els van traslladar a les diligències que té disponibles el cos a l’aeroport, els van prendre declaració, se’ls va oferir allotjament i dutxes allà mateix i finalment se’ls ha anat admetent a tràmit la sol·licitud d’asil. Fonts de la Creu Roja confirmen a aquest diari que no és habitual tots els passatgers aconsegueixin el vistiplau de l’administració espanyola a sol·licitar la petició de protecció internacional. O bé perquè no es demostra prou la condició de perill, perquè no es reuneixen els criteris suficients o perquè la persona en qüestió té antecedents penals. En aquest sentit, això podria indicar la situació de greu perill que podrien estar patint aquestes persones el seu país d’origen i en virtut d’això se’ls hauria autoritzat a trepitjar sòl espanyol, a l’espera de rebre finalment la petició d’asil. Unes peticions que són lentes. “Poden trigar anys”, diuen fonts de la Creu Roja.

Fonts de la Subdelegació del govern espanyol a Barcelona expliquen que aquestes persones són ciutadans comuns, sense cap càrrec polític. Totes elles es troben en perfecte estat de salut. Es preveu que en les pròximes hores s’acabi de resoldre la situació de les quatre persones libaneses restants i s’esclareixi si se’ls concedeix l’admissió a tràmit de la petició de protecció internacional.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa