Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una escola de Barcelona, al capdavant en nombre de confinats per Covid
  • CA

Una escola de Barcelona acumula el major nombre d’alumnes confinats de Catalunya després de la primera setmana de represa de les classes, després de l’aturada del Nadal. La Salle Bonanova de Barcelona encapçala la llista de centres educatius catalans amb més estudiants en quarantena per Covid-19, en un moment en què l’expansió de la variant òmicron -més contagiosa que les antecessores- ha contribuït a disparar els diagnòstics positius durant la sisena onada i posar de nou la sanitat pública -en especial, l’atenció primària- en risc de saturació.

Un total de 1.028 estudiants de La Salle Bonanova de Barcelona estan en quarentena arran de l’auge de casos positius al centre, amb una oferta educativa que inclou des de P-3 fins al Batxillerat. Segons les xifres publicades aquest divendres pel Departament d’Educació, els Jesuïtes del Clot de Barcelona, amb 255 alumnes aïllats, és el tercer centre amb més estudiants confinats, per darrere de l’Escola Pia de Mataró, amb 263.

En global, Educació ha declarat 11.747 positius més acumulats aquest divendres, amb 11 grups confinats i 59.317 persones en quarantena. Per cobrir les baixes de docents davant l’auge de casos, la conselleria ha nomenat aquest divendres 396 professors.

Es tracta del sisè dia de nomenaments que fa Educació per garantir la presencialitat als centres educatius malgrat les baixes de docents a l’inici d’aquest segon trimestre. Dels 396 professors que s’incorporaran aquest dilluns a les aules, 57 treballaran a centres del Maresme-Vallès Oriental, seguit pel Consorci d’Educació de Barcelona (55), Tarragona (54), Vallès Occidental (53), Baix Llobregat (38), Lleida (36), Barcelona Comarques (32), Girona (30), Catalunya Central (29) i les Terres de l’Ebre (12).

Rècord d’infeccions

Per altra banda, la variant òmicron està deixant resultats de rècord a Barcelona: des de l’1 de desembre s’han detectat 106.217 casos, el 33 % del total de confirmats des de l’inici de la covid-19, segons les dades publicades per l’Agència de Salut Pública de Barcelona. Des de l’inici de la pandèmia, Salut Pública ha notificat 318.247 casos.

Segons l’Agència, durant la primera setmana de gener els casos nous han crescut un 13 % a Barcelona, mentre que la pujada va ser del 33 % en la setmana de Cap d’Any i del 137 %, la setmana de Nadal. 

Més notícies
Personal de la d’Atenció a les Violències vers la Infància i l’Adolescència de Vall d’Hebron / Vall d'Hebron
Nenes de 9 anys: les víctimes sexuals més joves ateses a Vall d’Hebron
Notícia: Nenes de 9 anys: les víctimes sexuals més joves ateses a Vall d’Hebron
Comparteix
L'hospital assisteix 304 menors que han sigut víctimes de violència des de finals de 2020, la majoria noies
Danys a un dels replans del bloc d'habitatge públic que es va incendiar al Raval la tarda de Cap d'Any / David Melero
L’Ajuntament estudia si reallotja els ocupes del bloc incendiat al Raval
Notícia: L’Ajuntament estudia si reallotja els ocupes del bloc incendiat al Raval
Comparteix
Comença a traslladar els llogaters a hotels i aparthotels mentre deixa pendent decidir cas per cas si allotja els habitants sense contracte

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa