Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els dos mesos més negres de la Covid a Barcelona
  • CA

Menys casos greus però més viralitat. La variant òmicron està portant rècords de contagis a Catalunya i Barcelona i de moment manté viva la sisena onada de Covid-19 des que el març del 2020 va esclatar la pandèmia.

I és aquesta variant la que ha deixat un resultat rècord a Barcelona: des de l’1 de desembre s’han detectat 106.217 casos, el 33 % del total de confirmats des de l’inici de la covid-19, segons les dades publicades per l’Agència de Salut Pública de Barcelona. Des de l’inici de la pandèmia, Salut Pública ha notificat 318.247 casos.

Segons l’Agència, durant la primera setmana de gener els casos nous han crescut un 13 % a Barcelona, mentre que la pujada va ser del 33 % en la setmana de Cap d’Any i del 137 %, la setmana de Nadal. 

Un infant, acompanyat d'un professional sanitari, pendent de vacunar-se contra la Covid-19 / Eli Don (ACN)
Un infant, acompanyat d’un professional sanitari, pendent de vacunar-se contra la Covid-19 / Eli Don (ACN)

Si mirem les dades d’incidència de la variant òmicron per barris -a tall d’exemple. dels 54 ingressats a la UCI de Vall d’Hebron només 3 ho són per òmicron i la resta per la variant delta-, allà on més ha quallat és a Sant Andreu. I de fet, és, amb Nou Barris, l’única zona de la ciutat que ha superat la taxa dels 2.000 casos per cada 100.000 habitants en l’última setmana. Per contra, Ciutat Vella continua sent la zona amb la incidència més baixa.

De fet, segons les darreres dades, tots els districtes menys Ciutat Vella han superat els 2.000 casos detectats en la darrera setmana. Sarrià-Sant Gervasi, que va liderar la taxa de contagis de la variant delta durant molt de temps. ara apareix com el tercer districte on més positius s’han registrat les darreres tres setmanes,

Fins al 12 de gener, el nombre de vacunats a Catalunya amb la primera dosi ha superat els 6,3 milions de persones. Pel que fa a la pauta completa, el 78,4 % de catalans ja la tenen posada, és a dir, 6.122.935 habitants.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa