Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Així pots entrar gratis a la Sagrada Família per Sant Jordi

Sant Jordi s’apropa, i també els plans que es podran durant la diada a Barcelona. Més enllà de passejar entre parades de roses i llibres o fer cues perquè els nostres escriptors preferits ens signin els seus llibres, hi ha una activitat que poden fer els Jordis o les Jordines. De la mateixa manera que ha passat altres anys, tots ells podran visitar gratis la Sagrada Família durant un dels dies més importants per a Barcelona i Catalunya.

Visitar el temple d’Antoni Gaudí no serà gens difícil si ens basem en com era la situació l’any passat. Les persones que volien accedir gratis a la basílica només s’hi havien de presentar a les portes amb el document d’identitat per acreditar que el seu nom era Jordina o Jordi. D’altra banda, cal recordar que durant anteriors diades de Sant Jordi altres espais emblemàtics de la ciutat també han obert gratuïtament les portes a totes les persones, com el Palau de la Genialitat o la Biblioteca de Catalunya, entre altres.

141 anys de la col·locació de la primera pedra

En parlar de la Sagrada Família, cal recordar que el passat 19 de març es van complir 141 anys de la col·locació de la primera pedra de la basílica modernista. Tal com va recordar el Museu d’Història de Catalunya a través de Twitter, l’any va ser el 1882 i la persona que va protagonitzar aquesta fita va ser el bisbe Urquinaona l. Inicialment, el temple projectat era de l’arquitecte Francesc de Paula Villar.

En aquest sentit, David Martínez, periodista i autor del popular blog Històries de Barcelona, va assenyalar a la xarxa social que la Sagrada Família no seria el que és ara si s’hagués optat per seguir amb el projecte original. Un exemple al qual s’assemblaria, per exemple, és a l’Església de Sant Francesc de Sales, que es troba al passeig de Sant Joan a l’altura del carrer de València, segons va dir un usuari de Twitter.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Rafel a març 31, 2023 | 15:59
    Rafel març 31, 2023 | 15:59
    😳 Palau de la "Genialitat" ?? 😡

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa