Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Acord frustrat: les grans botigues no podran obrir per Sant Jordi

Finalment no ha pogut ser. Els comerços de més de 300 metres quadrats no podran obrir per Sant Jordi, segons ha avançat betevé. Aquesta situació s’ha produït després que l’associació de comerciants Barcelona Oberta hagués demanat a l’Ajuntament i la Generalitat que totes les botigues poguessin obrir per Sant Jordi, dia que no estava marcat al calendari com un dels festius en el qual podien obrir tots els comerços. Per tal que aquest canvi fos una realitat, s’havia d’arribar un acord entre totes les associacions comercials i comerços de la ciutat. Finalment, no s’ha aconseguit. Des de Barcelona Oberta, expliquen els motius al TOT Barcelona. “Per temes organitzatius de les empreses és inviable el canvi i, per això, no ha estat possible un consens”, han dit.

Canviar el Dia de Tot Sants per Sant Jordi

Barcelona Oberta va fer aquesta petició fa uns dies perquè en el moment de traslladar a l’Ajuntament els festius en els quals volien obrir, no van pensar que aquest any Sant Jordi cau en diumenge. Dels 10 dies festius que les botigues poden obrir, vuit els marca la Generalitat i dos l’Ajuntament. Davant d’aquesta situació, l’associació comercial va demanar canviar l’1 de novembre, quan tots els comerços podien obrir, pel 23 d’abril. És a dir, tal com va dir la directora de Barcelona Oberta a betéve, la idea era no obrir per al Dia de Tot Sants i fer-ho per Sant Jordi. Per tal que aquest canvi es pogués fer realitat, l’Ajuntament havia de “fer la demanda” i arribar a l’acord amb les diferents organitzacions comercials de la ciutat al qual no han arribat.

Les botigues que sí que podran obrir són les que tenen una superfície inferior als 300 metres quadrats, que poden normalment ja poden fer-ho en diumenges i festius.

Torna a superilla literària

Tanmateix, als carrers de Barcelona hi haurà per Sant Jordi parades de roses i llibres, com sempre. També tornarà la superilla literària, que com l’any passat, estarà entre la Gran Via de les Corts Catalanes l’avinguda Diagonal i els carrers de Pau Claris i Balmes. Enguany, però, hi haurà alguns canvis. Guanyarà espai amb la incorporació de la part de baix del carrer Gran de Gràcia i emblemàtic passeig del cor de Barcelona: la Rambla. Hi haurà parades des de Canaletes fins a la plaça Reial.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa