Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’emblemàtic passeig que se sumarà a la superilla literària de Sant Jordi

La Diada de Sant Jordi de l’any passat va comptar amb una superilla literària que es trobava entre la Gran Via de les Corts Catalanes l’avinguda Diagonal i els carrers de Pau Claris i Balmes. Això vol dir que en aquesta zona de la ciutat es va tallar el trànsit i es van posar parades de llibres i roses a la calçada de les quals van gaudir els vianants. Tal com ha informat l’Ajuntament a la presentació de la diada, aquest 2023, la superilla literària tornarà per Sant Jordi. Però amb alguns canvis.

La superilla guanyarà espai amb la incorporació de la part de baix del carrer Gran de Gràcia i l’emblemàtic passeig del cor de Barcelona: la Rambla. En aquest cas, hi haurà parades des de Canaletes fins a la plaça Reial, que envairan el centre de la ciutat de roses i llibres. Pel que fa a la situació de parades des d’un punt de vista global, la Cambra del Llibre calcula que se superaran les 300 parades de llibres del 2022.

Sense “pla B” en cas de pluja

En parlar del Sant Jordi de l’any passat, és impossible no pensar en el temps. Tot i la pluja que va caure i les destrosses que va provocar a diferents parades de llibres de llibreries que començaven a treure el cap per primer cop des de l’esclat de la pandèmia, el sector i les administracions no han pensat cap “pla B” en cas de pluja. El que sí que han dit, però, és que les parades han de ser “homologades”. Pel que fa a la crisi de la distribució, el Gremi de llibreters s’ha mostrat “molt tranquil” i ha indicat que regularitat en l’entrega és del 98% des de Nadal.

Un altre canvi important és que enguany quedarà fora de la superilla literària el carrer de Consell de Cent per les obres de la superilla Eixample, encara que s’hi podrà passejar. Les obres van començar simultàniament el passat agost als carrers del Consell de Cent, Girona, Rocafort i Comte Borrell.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa