Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els comerços barcelonins no podran obrir per la diada de Sant Jordi

Barcelona tornarà a acollir la diada de Sant Jordi sense els comerços de la ciutat oberts. Així ho ha anunciat aquest dimecres l’Ajuntament, que després de consultar la possibilitat amb la Generalitat ha decidit no permetre que els establiments comercials de la capital catalana puguin obrir el pròxim diumenge 23 d’abril.

Segons la informació facilitada per la regidora barcelonina de Comerç, Mercats, Consum, Règim Interior i Hisenda, Montserrat Ballarín, el consistori ha pres aquesta decisió després d’estudiar a fons la proposta presentada per l’associació de comerços Barcelona Oberta, que va preguntar al Govern per la possibilitat que els diferents negocis de la ciutat poguessin obrir de manera extraordinària per la diada de Sant Jordi d’enguany, tenint en compte que cau en diumenge. Tal com recull Europa Press, la resposta de l’executiu és “negativa” perquè la normativa catalana que regeix els comerços només preveu que puguin obrir excepcionalment les pastisseries i els establiments que venguin llibres en casos com aquests, quan tant la diada Sant Jordi com el dia 22 d’abril coincideixen en cap de setmana.

En aquest sentit, la regidora barcelonina ha recordat que la legislació només permet als establiments que obrin deu diumenges i festius cada any, vuit dels quals els marca la Generalitat i dos que queden a disposició de les diferents administracions municipals competents. Pel que fa al cas concret de la capital catalana, Ballarín ha explicat que en les reunions amb els comerciants per posar data a aquests dies no fixats en el calendari no es va plantejar la possibilitat d’obrir el diumenge de Sant Jordi.

Negativa per part de la Generalitat

Amb aquest context, l’únic escenari que tenien els establiments per poder obrir de manera excepcional era que la Generalitat donés un permís extraordinari que finalment ha denegat. Exempts d’aquesta restricció queden els comerços de més de 300 metres quadrats, que podran romandre oberts com qualsevol altre diumenge.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: 1 d'octubre: Diada Nacional de Catalunya a març 22, 2023 | 21:35
    1 d'octubre: Diada Nacional de Catalunya març 22, 2023 | 21:35
    "Exempts d’aquesta restricció queden els comerços de més de 300 metres quadrats, que podran romandre oberts com qualsevol altre diumenge." no cal comentaris. Exempts d’aquesta restricció queden els comerços de més de 300 metres quadrats, que podran romandre oberts com qualsevol altre diumenge.
  2. Icona del comentari de: Marta Gon a març 23, 2023 | 08:46
    Marta Gon març 23, 2023 | 08:46
    Y por qué abren los comercios asiáticos?? Colmados, fruterias, barberias, peluquerias, tiendas de todo a un euro etc...??
  3. Icona del comentari de: Manel a març 23, 2023 | 12:44
    Manel març 23, 2023 | 12:44
    Srs Polítics sou uns inútils. Per Sant Jordi tot deu.surt al al carrer. Si està tot tancat només convida a marxar fora, què rucs que sou!!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa