Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Ja fa 141 anys que es va col·locar la primera pedra de la Sagrada Família

Aquest diumenge 19 de març es van complir 141 anys d’una fita important: la col·locació de la primera pedra del Temple Expiatori de la Sagrada Família, de l’arquitecte modernista Antoni Gaudí. D’aquesta manera ho han recordat diversos comptes de Twitter a la xarxa social, com el del Museu d’Història de Catalunya, que alhora ha dit que l’any va ser el 1882 i l’encarregat de col·locar la primera pedra del projecte original va ser el bisbe Urquinaona l. Aquest era de l’arquitecte Francesc de Paula Villar.

Per part seva, David Martínez, periodista i autor del popular blog Històries de Barcelona, ha assenyalat a Twitter que el temple estaria molt lluny d’assemblar-se al que és actualment si s’hagués seguit amb el projecte original. Un exemple al qual s’assemblaria, tal com ha indicat un usuari de la xarxa social, és a l’Església de Sant Francesc de Sales, situada al passeig de Sant Joan a l’altura del carrer de València.

Sense data de finalització de les obres

Pel que fa a la finalització de la Sagrada Família, en aquests moments es desconeix quan arribarà. Tal com va dir el president de la Fundació Junta Constructora de la Sagrada Família, Pere Esteve Camps, en una roda de premsa del passat 1 de març, no es pot donar cap data concreta. “Les obres acabaran aviat, però no estem en condicions de dir quan acabaran”, indica. El que sí que va poder dir és que durant el 2023 s’inaugurarien les dues torres evangelistes previstes.

Més enllà de les obres, la Fundació Constructora de la Sagrada Família va compartir durant la roda de premsa el balanç del 2022. El director general de la Fundació Junta Constructora Sagrada Família, Xavier Martínez, va explicar que l’any passat més de 3.780.000 persones havien visitat la basílica, la qual cosa representa un 80% dels visitants del 2019, quan van visitar-la 4.700.000 milions. Des que el temple va obrir les portes al públic el 1915, un total de 82,8 milions de persones han passat per les seves instal·lacions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa