Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Més de 3,7 milions de persones van visitar la Sagrada Família el 2022
  • CA

L’any 2022 va ser el primer any des de l’esclat de la pandèmia que les portes del temple de la Sagrada Família van estar obertes tot l’any. Això s’ha vist reflectit en el balanç del 2022 que la Fundació Constructora de la Sagrada Família ha compartit aquest dimecres en una roda de premsa. El director general de la Fundació Junta Constructora Sagrada Família, Xavier Martínez, ha informat que l’any passat més de 3.780.000 persones van visitar la basílica, la qual cosa representa un 80% dels visitants del 2019, quan van visitar-la 4.700.000 milions.

La situació ha millorat considerablement des que la pandèmia va aturar Barcelona i el món sencer, ja que el 2020 va estar tancada des del mes de març i el nombre de visitants va ser de gairebé 601.000 i el 2021 va ser d’1 milió. Des que el temple va obrir les portes al públic el 1915, un total de 82,8 milions de persones han passat per les seves instal·lacions.

100,7 milions d’ingressos

Pel que fa als ingressos, Martínez assenyala que el 2022 van ser de 100,7 milions d’euros. El marge per invertir en la construcció del temple, però, ha estat inferior a altres anys. La crisi inflacionista ha fet que els costos de la construcció hagin augmentat entre un 20% i 30% , depenent del tipus de material.

Tot i les dificultats, Martínez recorda que s’han construït dues de les quatre torres previstes: la de l’Evangelista Marc, representat amb un lleó; i l’evangelista Lluc, representat amb un bou. En aquests moments, s’estan construint les dues que falten, entre altres avenços. “Entre tots estem fent possible aquest somni d’Antoni Gaudí”, diu.

Quan acabaran les obres?

Per part seva, Pere Esteve Camps, president de la Fundació Junta Constructora de la Sagrada Família, ha contestat a la gran pregunta que es fan molts barcelonins: quan acabaran les obres del temple? La resposta, però, no ha donat cap data concreta. “Les obres acabaran aviat, però no estem en condicions de dir quan acabaran”, indica. El que sí que pot dir és que durant el 2023 s’inauguraran les dues torres evangelistes previstes.

Un altre tema clau de la construcció de la Sagrada Família és si després de les obres tirarà endavant el projecte de l’escalinata, que podria suposar l’enderroc de desenes d’habitatges de la zona. “Som els hereus del projecte d’Antoni Gaudí, i el que ell va deixar contempla que s’ha de construir l’escala”, recalca Camps. En aquest sentit, afegeix que per decidir si finalment es farà o no, encara s’ha d’iniciar una negociació i construir la façana de la Glòria.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa