Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
[VÍDEO] Així celebra la Sagrada Família l’aniversari de la seva estrella
  • CA

Fa un any la Sagrada Família va incorporar un dels elements més identificatius de l’església: l’estrella de la torre de la Mare de Déu. El 8 de desembre de fa tot just un any, el cardenal Joan Josep Omella va beneir l’estel que corona la torre del temple barceloní amb una cèlebre eucaristia. Ara, el temple recorda aquell moment en un emotiu vídeo que mostra totes les fases prèvies a aquell moment. Amb cura i plans detall, el temple mostra pas a pas tot el que vas fer per tenir l’estrella a punt el dia de la inauguració, des dels acabats, fins a la grua que la va alçar al cel del Barcelona.

De què està feta l’estrella?

L’estrella té 7,5 metres de diàmetre i pesa 5,5 tones. L’astre piramidal de 12 puntes, amb forma de dodecaedre, està dissenyat per tal que pugui aguantar les inclemències del temps, inclòs la caiguda d’algun llamp. Està feta de vidre texturat a dins d’una estructura d’acer inoxidable i sempre estarà il·luminada, ja que durant el dia els vidres reflectiran la llum del sol i de nit està pensat que la claror sorgeixi del seu interior gràcies a uns focus muntats a la base de cada punta.

Situació crítica pels pares de l’estrella

Darrere d’aquest fet històric s’amaga una situació crítica, malgrat que ni l’estrella ni el temple semblen tenir la culpa. L’empresa que va fabricar l’estel instal·lat l’any passat es troba en seriós risc de desaparèixer. La companyia Cricursa, amb 300 treballadors, es veu amb l’amenaça a sobre de la liquidació, a causa del deute que arrossega, quantificat en uns 60 milions d’euros després de dos anys durs a causa de la caiguda del negoci durant la pandèmia. Cricursa està especialitzada en el disseny i la fabricació de peces de vidre corbat. El seu encàrrec més emblemàtic, com tothom pot imaginar-se, va ser l’obra que avui fa anys.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa