Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Situació crítica per als fabricants de l’estel de la Sagrada Família
  • CA

L’empresa fabricant de l’estel instal·lat el passat desembre al capdamunt de la Sagrada Família es troba en seriós risc de desaparèixer. La companyia Cricursa, amb 300 treballadors, es veu amb l’amenaça a sobre de la liquidació, a causa del deute que arrossega, quantificat en uns 60 milions d’euros després de dos anys durs a causa de la caiguda del negoci durant la pandèmia.

La incertesa ha planat sobre el futur de l’empresa vidrera, amb tallers a les comarques de la Noguera i del Vallès Oriental, tot i que ha sorgit una opció en les últimes hores per comprar les fàbriques i salvar-les del tancament. Una empresa espanyola hauria mostrat interès per adquirir Cricursa i reflotar-la, segons ha informat el diari Segre.

Cricursa està especialitzada en el disseny i la fabricació de peces de vidre corbat. El seu encàrrec més emblemàtic encara no fa ni dos mesos que corona la torre de la Mare de Déu a la basílica de la Sagrada Família. Des d’aleshores, l’estel s’ha convertit en un reclam més del monument més conegut de Barcelona. L’estrella té 12 puntes, fa 7,5 metres de diàmetres i pesa 5,5 tones. S’il·lumina amb tecnologia LED; la potència elèctrica que requereix per brillar és equiparable a la que necessita una liquadora o un ordinador portàtil.

A l’hora que l’estel es descobria el passat desembre, l’empresa on es va armar va entrar en concurs de creditors. UGT ha opinat que el desembarcament d’un nou propietari seria una bona notícia, però adverteix que no està garantida la continuïtat de tots els treballadors, que es reparteixen en uns 200 a les plantes de Balaguer i la Sentiu de Sió i un centenar a Granollers, informa TV3.

El personal de les fàbriques de Cricursa es troben en ERTO. Els sindicats i els treballadors asseguren que la companyia els deu tres mesos de sou. Alguns empleats han protestat aquesta setmana davant de la planta de la Sentiu de Sió. La Delegació de la Generalitat a Lleida ha convocat una reunió el pròxim dimecres per abordar la situació crítica que viuen l’empresa i el personal. Els alcaldes de Balaguer i la Sentiu de Sió han demanat protegir els llocs de treball i han alertat que el tancament seria un cop dur per als municipis i la Noguera.

Més notícies
El túnel de Glòries en sentit Besòs / ACN
Afectacions al trànsit al llarg de febrer per obres a Glòries
Notícia: Afectacions al trànsit al llarg de febrer per obres a Glòries
Comparteix
Els treballs faran tancar alguns carrils del túnel a la circulació durant els pròxims dies
Un submarinista desplega una pancarta de Greenpeace a l'espigó de la Mar Bella a favor d'un tractat de protecció dels oceans / Greenpeace
Alerta ecologista des del fons del mar de Barcelona: “El temps s’esgota”
Notícia: Alerta ecologista des del fons del mar de Barcelona: “El temps s’esgota”
Comparteix
Acció de Greenpeace a l'espigó de la Mar Bella per exigir un tractat per protegir els oceans

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa