Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Alerta ecologista des del fons del mar de Barcelona: “El temps s’esgota”
  • CA

Crit d’alerta de Greenpeace des del fons del mar de Barcelona. Un submarinista s’ha submergit aquest dissabte al matí a les aigües de la platja de la Mar Bella per desplegar una pancarta amb un missatge amb què l’organització ecologista internacional ha volgut alarmar sobre els efectes de la contaminació en els oceans.

“El temps s’esgota pels nostres oceans. Actua ja!”, emplaça el cartell que es llegeix a la instantània submarina que Greenpeace ha difós i que ha sigut presa sota l’aigua davant de l’espigó de la Mar Bella. L’acció forma part de la campanya que la plataforma ha estès aquest dissabte a la capital catalana i 19 ciutat més de l’Estat, on ha recollit adhesions per exigir que l’ONU implanti un tractat internacional “ambiciós” i urgent davant de les “amenaces” pel futur dels mars i dels oceans, “com la mineria als fons marins, la sobrepesca i la contaminació per plàstics”, ha enumerat Greenpeace.

Els membres de l’ONG han reunit signatures a favor d’un protocol global de preservació del mar a la Rambla del Poblenou. Greenpeace proposa un pla que garanteixi la salvaguarda del 30% de la superfície marina del món el 2030. L’organització assenyala que la legislació internacional vigent limita la protecció a menys d’un 3% de l’espai que ocupen els oceans i afegeix que han absorbit el “93% de la calor extra produïda per l’ésser humà des dels anys 70”.

L’organització explica que ha aplegat ja més de quatre milions de suports a tot el món a favor del tractat internacional pel qual advoca. A l’Estat espanyol ha superat les 200.000 rúbriques. El proper mes de març totes les signatures aconseguides es lliuraran a l’ONU, on es negociarà la creació d’aquest Tractat Global dels Oceans.

“Volem conservar la meravellosa diversitat dels oceans i frenar la destrucció a mans de governs i empreses contaminants“, expressa Greenpeace. L’entitat internacional traslladarà aquest diumenge una taula informativa a la platja Llarga de Tarragona, on continuarà demanant signatures a la ciutadania per “salvar els oceans”.

Més notícies
Els regidors d'ERC Ernest Maragall i Elisenda Alamany al ple de Barcelona / ACN
Alamany dona per segur que Ernest Maragall repetirà com a alcadable d’ERC
Notícia: Alamany dona per segur que Ernest Maragall repetirà com a alcadable d’ERC
Comparteix
La 'número dos' dels republicans afirma que no es discuteix pel lideratge de la llista per a les municipals
Manifestants a una concentració de la Rambla per exigir saber la veritat dels atemptats del 17-A / SB
“17-A, ni oblit ni perdó”: protesta per exigir la veritat a l’Estat
Notícia: “17-A, ni oblit ni perdó”: protesta per exigir la veritat a l’Estat
Comparteix
Unes 200 persones s'apleguen a la Rambla i acusen als serveis secrets espanyols d'ocultar l'entramat de l'atemptat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa