Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Alamany dona per segur que Ernest Maragall repetirà com a alcadable d’ERC
  • CA

La número dos d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Elisenda Alamany, ha assegurat en una entrevista a Europa Press que no es discuteix dins de les files republicanes que Ernest Maragall serà de nou el candidat del partit per competir per l’Alcaldia a les eleccions municipals de 2023. Maragall tindrà 80 anys quan els comicis es celebrin d’aquí a 15 mesos. La regidora ha reduït la disputa per l’Alcaldia a un duel entre ERC i PSC i ha augurat que, després de passar per les urnes, s’obrirà un “nou cicle” a la ciutat que no creu que continuï liderant l’alcaldessa Ada Colau.

Alamany ha dit que veu l’actual govern de comuns i socialistes “esgotat”, “a la defensiva” i “amb poques idees per oferir”. En aquest sentit, creu que li ha arribat la “data de caducitat”. La republicana aposta per una alternativa liderada per ERC, ja que considera que els últims vuit anys no s’ha contribuït a fer una ciutat millor i que això ha provocat un “descontentament generalitzat”.

Sobre el suport que ERC ha concedit a Colau per aprovar pressupostos i altres votacions claus de l’actual mandat, Alamany ha considerat que el seu grup s’ha mostrat “extremedament generós” amb l’equip de govern, però creu que no han donat resultat ni ha canviat excessivament ni la percepció de la ciutadania ni la definició del model de ciutat. La regidora ha sostingut que no se senten corresponsables de l’estat de la ciutat i ha defensat que és just per això que volen erigir-se en alternativa i demostrar que “hi ha un distanciament clar” entre ERC i el Govern municipal.

Alamany ha matisat que el distanciament amb el Govern municipal ja existia abans del que ha definiti com el “xantatge dels comuns” per a l’aprovació dels Pressupostos de la Generalitat a canvi dels de Barcelona. Sobre aquest punt, ha reconegut que li va sorprendre el pas que van donar els comuns, a qui ha retret no haver arribat abans a un acord polític.

Per altra banda, la número dos de la llista d’ERC a Barcelona el 2019 ha apuntat que existeixen “temptacions per evitar que hi hagi una candidatura sobiranista i independentista governant Barcelona”. “Ara estem centrats a posicionar-nos i confirmar que realment som l’alternativa al Govern del PSC i comuns. Sense això no hi haurà aliances possibles. Si ERC no en queda primera difícilment podrem agafar les regnes de Barcelona”, ha conclòs.

Més notícies
Manifestants a una concentració de la Rambla per exigir saber la veritat dels atemptats del 17-A / SB
“17-A, ni oblit ni perdó”: protesta per exigir la veritat a l’Estat
Notícia: “17-A, ni oblit ni perdó”: protesta per exigir la veritat a l’Estat
Comparteix
Unes 200 persones s'apleguen a la Rambla i acusen als serveis secrets espanyols d'ocultar l'entramat de l'atemptat
Sortida de sol a Barcelona durant el gener de 2022 / Alfons Puertas
Temperatura de rècord i més pròpia de l’estiu durant el gener a Barcelona
Notícia: Temperatura de rècord i més pròpia de l’estiu durant el gener a Barcelona
Comparteix
L'1 de gener es van superar els 22 graus | Al llarg del mes, es van registrar 1,4 graus de mitjana per sobre de l'habitual

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa