Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
“17-A, ni oblit ni perdó”: protesta per exigir la veritat a l’Estat
  • CA

Unes 200 persones s’han aplegat aquest dissabte al migdia a la Rambla per exigir “la veritat” sobre els atemptats terroristes del 17 d’agost de 2017 a Barcelona i Cambrils. Els manifestants convocats per grups afins als CDR i la plataforma Catalans per la Independència han lluït caretes blanques amb un interrogant imprès i han estat 15 minuts en silenci, però abans uns espontanis que s’han sumat a la concentració han cridat consignes com “17-A, ni oblit ni perdó” i “Volem la veritat”. Després, s’han dirigit a la plaça de Sant Jaume, on han cridat consignes en què han exigit a la Generalitat que opti per la desobediència per assolir la independència, informa l’ACN.

La protesta al pla de l’Os -just on es va aturar la furgoneta que va atropellar una multitud de vianants- s’ha organitzat tres setmanes després que l’excomissari José Manuel Villarejo assegurés que els serveis secrets espanyols coneixien els plans criminals de la cèl·lula jihadista i que se li van escapar de les mans al pretendre donar “un petit ensurt” a Catalunya l’estiu abans del 17-A. Tot i que l’excomandament de la Policia Nacional va puntualitzar l’endemà les seves afirmacions davant d’un tribunal de l’Audiència Nacional, els partits independentistes han reclamat que el Congrés investigui el paper del CNI per aclarir què sabia sobre el grup de joves de Ripoll i l’imam que els va radicalitzar, Abdelkadi Es Satty.

Manifestants a una concentració de la Rambla per exigir saber la veritat dels atemptats del 17-A / SB
Manifestants a una concentració de la Rambla per exigir saber la veritat dels atemptats del 17-A / SB

Mentre s’interpretava un fragment d’El cant dels ocells, els manifestants han desplegat pancartes amb els lemes “Govern, còmplice del terrorisme d’Estat” i “Exigim respostes”, aquesta última en anglès. Els concentrats també han mostrat cartells que definien els atemptats del 17-A com un “crim d’estat”, entre diferents crítiques al CNI i altres institucions de l’Estat. “Les clavegueres de l’Estat maten”, es llegia en un rètol.

Manifestants a una concentració de la Rambla per exigir saber la veritat dels atemptats del 17-A / SB
Manifestants a una concentració de la Rambla per exigir saber la veritat dels atemptats del 17-A / SB

“Setmana rere setmana seguim vivint hores molt greus i les nostres institucions no estan a l’altura del que n’esperem“, han criticat des de Catalans per la Independència. “Volem assenyalar la deixadesa de funcions del Govern davant l’atac al català a l’escola i la falta de desobediència del Parlament davant la ingerència il·legítima de la JEC”, ha recordat l’entitat. “Exigim als nostres governants que actuïn segons el mandat que els vàrem encomanar i que ens van prometre. I, si no en són capaços, que pleguin. Desobediència o dimissió”, han conclòs des de Catalans per la Independència.

Els convocants de la protesta han assenyalat els últim dies a les declaracions de Villajero en un dels judicis en què se l’acusa de delictes d’extorsió per advertir que no s’ha esclarit el rerefons de l’atac terrorista del 17 d’agost de 2017 a Barcelona i Cambrils, on van morir 16 persones i s’ha reconegut a més de 300 víctimes, que van resultar ferides de diversa consideració o van patir danys psicològics. Els organitzadors han assegurat que pretenen amb la seva acció “forçar l’administració a donar explicacions”. A més, sostenen que el judici als dos únics supervivents del grup de joves jihadistes i un col·laborador es va resoldre “sense haver escatit la veritat” darrere de les accions criminals a la Rambla i al passeig marítim de Cambrils.

Més notícies
Sortida de sol a Barcelona durant el gener de 2022 / Alfons Puertas
Temperatura de rècord i més pròpia de l’estiu durant el gener a Barcelona
Notícia: Temperatura de rècord i més pròpia de l’estiu durant el gener a Barcelona
Comparteix
L'1 de gener es van superar els 22 graus | Al llarg del mes, es van registrar 1,4 graus de mitjana per sobre de l'habitual
Un agent practicant una detenció / Mossos
Barcelona registra una mitjana de 25 robatoris amb violència al dia
Notícia: Barcelona registra una mitjana de 25 robatoris amb violència al dia
Comparteix
El 90% dels furts violents es produeixen al carrer | Mòbils, bosses de mà i rellotges, els objectes més sostrets pels lladres

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ciutadà a juliol 07, 2022 | 12:20
    ciutadà juliol 07, 2022 | 12:20
    Mira que em farieu emprenyar; com collons voleu que doni explicacions el qui es responsable de l'atemptat, del crim?.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa