Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ENQUESTA | Estàs d’acord que la Guàrdia Urbana porti càmeres a l’uniforme?
  • CA

“Donar resposta a les necessitats de transparència, seguretat jurídica i garanties, tant de la ciutadania com de tots els membres de la Guàrdia Urbana, la legitimitat social, la valoració i la confiança i de la ciutadania envers el cos de policia barceloní”. Aquest és el principal argument esgrimit per la Guàrdia Urbana de Barcelona per justificar que els agents del cos local comencin a portar càmeres de gravació al seu uniforme. El cos ho ha explicat en un comunicat, en què ha anunciat que lGuàrdia Urbana començarà a gravar actuacions policials des d’aquesta setmana. De moment, començarà amb 150 dispositius, i a’aniran ampliant progressivament.

Què gravaran i què no

Ara bé, el cos policial deixa clar que les gravacions no seran indiscriminades: es faran servir “en els supòsits de desordres públics i de l’existència d’un perill concret per a la seguretat ciutadana”, així com “en situacions relacionades amb la prevenció de la seguretat ciutadana i quan es produeixin o es donin circumstàncies d’un risc concret per a la seguretat pública”.

A més, la Guàrdia Urbana explica que hi ha garanties que ningú no podrà modificar les imatges o esborrar-les per al seu propi interès o per ocultar alguna cosa. “El sistema de gravació i posterior emmagatzematge de les imatges no permetrà a cap persona modificar, esborrar, editar o alterar-les”, puntualitza l’Ajuntament. És per això que en cada operació d’aquest tipus intervindran sempre dos agents, amb categories diferents dins del cos. Per donar més seguretat, afegeix el comunicat, es farà un llibre de registre en el que s’inscriuran totes les actuacions en què s’ha procedit a activar l’enregistrament d’imatges, juntament amb el dia, mes, hora i lloc en el que s’han enregistrat, tot plegat, acompanyat de la identificació de l’agent que les ha enregistrat.

De fet, no serà la primera vegada que agents barcelonins surtin al carrer amb una càmera. El 2019  es va fer una prova pilot al districte de Ciutat Vella, l’Eixample i amb la Unitat de Suport Policial (USP) amb una dotzena de càmeres.

Poll Maker

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa