Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ENQUESTA | Barcelona destina prou recursos a protegir les persones sense llar?
  • CA

Augmenta un 15% el nombre de persones que viuen al carrer a Barcelona (1.231) en el darrer any. És el crit d’alerta de la Fundació Arrels després d’haver fet el recompte de persones que passen la nit al ras a la ciutat amb un equip de gairebé 600 voluntaris que han recorregut tots els barris de la ciutat. Segons les xifres ofertes per la Fundació, el 2019 es van localitzar 1.195 persones; el 2020, 1.239; el 2021 van ser 1.064 persones i el 2022, les 1.231 actuals.

Arrels demana més recursos per als sensellar

Davant d’aquest increment de persones que no poden tenir les necessitats bàsiques cobertes, la Fundació Arrels apunta cap als poders públics perquè facin les inversions necessàries per garantir el benestar d’aquests ciutadans que dormen al ras: “És urgent que les administracions destinin més recursos al sensellarisme, un problema que afecta cada vegada més a una gran part de la població i que té a veure amb l’accés a drets tan bàsics com el de l’habitatge, entre d’altres”, afirma el Ferran Busquets, director d’Arrels.

Dret a l’habitatge més enllà dels serveis socials

En aquest sentit, Arrels considera que l’oferta d’habitatge públic a Barcelona és del tot insuficient, ja que no supera el 2%. El Pla de Lluita contra el Sensellarisme 2016-2020 proposava habilitar 150 habitatges seguint el model Housing First, un objectiu que no s’ha assolit, denuncia l’entitat, que demana promocions habitacionals específiques per a persones sense llar.

Superar el model d’alberg massificat

Un altre gran problema que assenyala l’entitat que hi ha a Barcelona és que els albergs estan massificats i hi ha una gran llista d’espera. Per això proposa que l’Ajuntament ofereixi “un lloc segur on passar la nit i adaptar-se a les necessitats de les persones (dones i persones LGTBI, amb animals de companyia, amb addiccions i/o problemes de salut mental, etc)”. Com? “Amb espais nocturns, petits i ubicats a cada barri”.

Per tot plegat, us preguntem si creieu que Barcelona dedica prou atenció i recursos a les peresones sense llar? És un problema que no es resol només amb recursos temporals? O considereu que una administració no pot dedicar més recursos que els actuals a aquesta problemàtica?

Poll
Més notícies
Un voluntari d'Arrels Fundació amb una persona que dorm al carrer | ACN
Estafa al carrer: es fan passar per membres de la Fundació Arrels
Notícia: Estafa al carrer: es fan passar per membres de la Fundació Arrels
Comparteix
La fundació denuncia que persones demanen diners al carrer en el seu nom i recorda que mai s'utilitza aquest canal
Una persona en situació de sensellarisme dormint al carrer / David Zorrakino (Europa Press)
1.231 persones sense llar dormen cada nit als carrers de Barcelona
Notícia: 1.231 persones sense llar dormen cada nit als carrers de Barcelona
Comparteix
Són dades del darrer cens d’Arrels Fundació, que remarca que Ciutat Vella i l'Eixample són els districtes amb més persones dormint al carrer
Mantes d'una persona sensesostre davant d'un establiment tancat / Arrels
El nombre de dones que dormen al carrer es redueix en un 35% en un any
Notícia: El nombre de dones que dormen al carrer es redueix en un 35% en un any
Comparteix
L'Ajuntament atribueix el descens a la creació d'equipaments específics per al sensellarisme femení

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa