Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
1.231 persones sense llar dormen cada nit als carrers de Barcelona
  • CA

El nombre de persones que es veuen obligades a passar la nit al ras a Barcelona continua creixent. Així ho alerta el darrer informe elaborat per la Fundació Arrels, fruit del recompte que van realitzar voluntaris la nit del 15 de juny de 2022 per tots els barris de la ciutat. 1.231 persones dormen al ras a Barcelona actualment, una xifra que suposa un increment des de fa quatre anys.

Segons les xifres ofertes per la Fundació, el 2019 es van localitzar 1.195 persones; el 2020, 1.239; el 2021 van ser 1.064 persones i el 2022, les 1.231 actuals. És a dir, que després d’una certa recuperació l’any passat, tornen a créixer els casos de persones que es veuen abocades a dormir al ras.

Els districtes amb més persones dormint al ras

Ara bé, Arrels apunta que el recompte pot ser superior, ja que no s’han pogut escrutar tots els carrers de la ciutat. Sigui com sigui, hi ha dos districtes on hi ha més persones sense llar que han de dormir al ras. Ciutat Vella i l’Eixample, on es concentren més de la meitat dels qui viuen al ras: 344 persones i 297, respectivament. El segueixen Sants-Montjuïc (183), Sant Martí (159), Horta-Guinardó (67), Nou Barris (54), les Corts (43), Sarrià – Sant Gervasi (34), Gràcia (32) i, per acabar, Sant Andreu (18). Cal tenir en compte, però, que els voluntaris no van poder abastar tots els carrers d’alguns districtes.

Arrels demana “implicació de la ciutadania”

“És urgent que les administracions destinin més recursos al sensellarisme, un problema que afecta cada vegada més a una gran part de la població i que té a veure amb l’accés a drets tan bàsics com el de l’habitatge, entre d’altres”, afirma Ferran Busquets, director d’Arrels. La implicació de la ciutadania és també un pilar indispensable en aquest sentit. “El fet que tantes persones hagin participat com a voluntàries a l’acció del 15 de juny i que la ciutadania segueixi preocupada i actuant és clau”, afegeix.

Vooluntaris la nit del recompte ARRELS

Propostes d’Arrels per treure gent del carrer

Per intentar apaivagar la situació, Arrels proposa diverses accions: garantir el dret a l’habitatge més enllà dels serveis socials i augmentar el parc públic, que actualment no supera el 2 %. L’entitat també proposa obrir l’accés de les persones que no tenen sostre a la Mesa d’Emergències Socials de Barcelona i habilitar albergs petits a cada barri.

En aquest darrer punt, Arrels creu que l’objectiu és superar el model actual d’albergs massificats i amb llista d’espera, i oferir un lloc segur on passar la nit i adaptar-se a les necessitats de les persones (dones i persones LGTBI, amb animals de companyia, amb addiccions i/o problemes de salut mental, etc). Per tot plegat, l’entitat proposa la creació d’espais nocturns, petits i ubicats per tot el territori.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa