Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Estafa al carrer: es fan passar per membres de la Fundació Arrels
  • CA

La Fundació Arrels alerta d’una estafa que ha detectat després que moltes persones s’hi hagin adreçat. “Hem rebut avisos de persones a les quals han enganyat fent creure que col·laboraven amb Arrels o amb persones sense llar que acompanyem des de la nostra entitat. Per exemple, hem conegut casos de persones que demanen diners al carrer en nom nostre”, denuncia Arrels a les xarxes socials.

També explica que ha rebut avisos de “persones en què una persona demana diners a una altra al carrer dient que des d’Arrels li hem trobat feina i pis fora de Barcelona i que no té com arribar-hi”. Davant d’aquestes estafes, la Fundació vol recordar que “·des d’Arrels no recaptem fons al carrer. També apostem per un model d’atenció a les persones que és integral i no les deixa sense acompanyament”.

La Fundació Arrels lamenta que s’hagin produït aquests enganys i fa una crida a la ciutadania a informar-los cada vegada que detectin una estafa a [email protected]

Les xifres de l’ajuda, transparents

La Fundació Arrels va atendre el 2021 2.103 persones sense llar, el 30% de les quals per primera vegada. Malauradament, també van morir 42 persones al carrer. 488 persones han fet servir el servei de dutxes de què disposa aquesta organització.

L’any passat, les persones en situació de sensellarisme allotjades per la Fundació Arrels van ser 249. “35 persones han començat a viure en pisos; d’aquestes persones, 20 vivien directament al carrer i les altres pernoctaven al Pis Zero o en habitatges inestables”, van informar des d’Arrels, que també ha orientat 671 persones sense llar que no sabien on demanar ajuda.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa