El nombre de dones que dormen al carrer es redueix en un 35% en un any

L'Ajuntament atribueix el descens a la creació d'equipaments específics per al sensellarisme femení

Gairebé 90 dones van dormir als carrers de Barcelona el mes de març passat, segons xifres de l’Ajuntament. Tot i la rellevància de la xifra són una cinquantena menys de les que dormien al carrer fa poc més d’un any, abans de l’esclat de la pandèmia. Segons dades fetes públiques pel consistori aquest dimarts, el nombre de dones que dormen als carrers de Barcelona s’ha reduït en un 35% en prop d’un any. En concret, al gener del 2020 es van detectar 134 dones al carrer per les 87 dones que es van detectar el març passat.

El consistori vincula la disminució amb la posada en marxa de la mesura de govern per la prevenció del sensellarisme femení i la introducció de la perspectiva de gènere, amb equipaments pensats per a dones. La tinenta d’alcaldia de Drets Socials de Barcelona, Laura Pérez, ha indicat que les xifres parlen de la importància de generar espais on les dones se sentin “més còmodes” però també de la necessitat de seguir treballant perquè no hi hagi cap persona dormint al carrer.

Pérez ha destacat positivament el gir que ha fet Barcelona en l’atenció a dones sense llar, en especial amb la posada en marxa d’equipaments específics per allotjar i acompanyar dones sense llar, com els centres La Llavor o La Violeta. “Avui donem una millor atenció a les dones que estan sense llar”, ha assegurat la tinenta d’alcaldia.

Nou comentari