Els ocupants de Casa Àfrica marxen de l’edifici abans de l’últim intent de desallotjament

Els Mossos d’Esquadra han desallotjat per ordre judicial aquest dimarts al matí l’edifici conegut com a Casa Àfrica, situat al carrer de Marià Aguiló, al Poblenou, que ja havia patit diversos intents de desallotjament. Els ocupants que quedaven a l’immoble han marxat abans que arribessin els Mossos d’Esquadra, segons han assegurat fonts del cos. De fet, els ocupants ha anunciat que n’havien marxat a les 9 hores per anar a donar suport a una veïna que desnonaven en un altre immoble –fet que han aturat, segons han anunciat– i ja no hi han pogut tornar.

L’anterior intent de desallotjament va ser a l’abril, quan un centenar de persones es van concentrar davant l’edifici per impedir que la trentena de persones que l’ocupaven fossin desallotjades. Els ocupants de l’edifici, propietat d’un fons inversor, eren majoritàriament sol·licitants d’asil que estaven a l’espera d’entrar al programa de protecció.

L’Ajuntament de Barcelona havia negociat amb la propietat de la finca per evitar el desallotjament, però la propietat va decidir continuar el procediment judicial. L’alternativa plantejada per la propietat era l’expropiació de la finca per part de l’Ajuntament, una possibilitat estudiada i finalment descartada pel consistori en considerar que no es donaven els supòsits que motivarien i justificarien una expropiació.

 

Nou comentari

Més notícies

Casa Àfrica ocupa un edifici davant l’imminent desnonament del seu bloc

El bloc dona suport a immigrants sense llar i ha decidit buscar una nova finca abans que s'executi l'ordre de desnonament
La concentració davant de Casa Àfrica. | D. C.

La pressió veïnal atura el desallotjament de la Casa Àfrica al Poblenou

Els representants de la propietat han acabat acceptant donar un mes de marge als ocupants de l'edifici perquè la comitiva judicial ha dit que no es podia fer el desnonament

Aturat el desallotjament de la Casa Àfrica, l’espai que acull 20 africans recent arribats

La plataforma que dona suport als immigrants manté la manifestació convocada pel pròxim divendres