Aturat el desallotjament de la Casa Àfrica, l’espai que acull 20 africans recent arribats

La plataforma que dona suport als immigrants manté la manifestació convocada pel pròxim divendres

L’entitat Suport Casa Àfrica ha anunciat aquesta tarda que s’ha aturat el desallotjament de l’espai ocupat per una vintena d’immigrants africans recent arribats a Barcelona. El propietari de l’edifici és un fons d’inversió que, segons va saber el TOT Barcelona, no s’avenia a negociar cap solució. La plataforma ha assegurat que el “desallotjament ha quedat temporalment aturat”, sense donar-ne més detalls.

Malgrat la bona notícia, la plataforma manté la manifestació que havia convocat pel pròxim divendres dia 11 per protestar contra el racisme i “en solidaritat amb Casa Àfrica”. La concentració sortirà de la plaça Valentí, seu del districte de Sant Martí, per demanar una política d’acollida digna.

El tinent d’alcaldia de Drets de Ciutadania de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Asens, ha confirmat la notícia i ha fet una piulada assegurant que el jutge ha estimat la petició municipal per suspendre el desallotjament. Asens també ha exigit que el propietari “retiri la denuncia per arribar a un acord que garanteixi la funció social de l’edifici”.

[r:1]

El regidor de BComú ha tornat a demanar al govern espanyol que assumeixi les seves obligacions i destini “més recursos per una acollida digne” i concedeixi permisos de treball perquè els immigrants “puguin sortir de l’exclusió social” i recuperar la seva autonomia.

 

Més informació

Nou comentari