Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Casa Àfrica ocupa un edifici davant l’imminent desnonament del seu bloc
  • CA

Casa Àfrica es muda. La comunitat d’ajuda als immigrants sense llar, que fins ara ocupava una casa al carrer Marià Aguiló, 35, al Poblenou, ha anunciat que han okupat un nou edifici –aquest cop al carrer Ciutat de Granada, 110, al barri del Parc i la Llacuna del Poblenou– per si finalment s’executa l’ordre de desnonament que pesa sobre el bloc actual. El col·lectiu ho ha celebrat amb un dinar popular i concerts.

 

A principis d’abril un centenar de persones es van concentrar davant de la casa okupa del carrer Marià Aguiló per aturar el desallotjament de l’edifici. Després de més de sis hores de protesta –absolutament pacífica i sense cap incident–, la comitiva judicial va comunicar que no es donaven les condicions adequades per fer el desnonament. Però ara ha arribat una nova ordre de desnonament pel pròxim 2 de juliol.

Després del primer intent de desallotjament la propietat i el col·lectiu Casa Àfrica van arribar a un acord pel qual se’ls donava un marge de temps prudencial per buscar una alternativa abans que la comitiva judicial es tornés a presentar a l’edifici. “Ara tenen una nova data límit i esperem que la compleixin”, van declarar representants del fons d’inversió a aquest diari. I sembla que han trobat un nou espai.

Més notícies
La concentració davant de Casa Àfrica. | D. C.
La pressió veïnal atura el desallotjament de la Casa Àfrica al Poblenou
Notícia: La pressió veïnal atura el desallotjament de la Casa Àfrica al Poblenou
Comparteix
Els representants de la propietat han acabat acceptant donar un mes de marge als ocupants de l'edifici perquè la comitiva judicial ha dit que no es podia fer el desnonament

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa