Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els moviments d’última hora no frenen l’enderroc de la Flor de Maig
  • CA

La pressió veïnal i política dels darrers dies no ha aconseguit evitar que es comenci a enderrocar la façana de l’històric edifici de l’antiga cooperativa obrera de la Flor de Maig, al barri de Sant Gervasi-Galvany. L’Ajuntament i la propietat no han arribat a cap acord d’última hora per suspendre l’enderroc, com buscava el consistori, i l’immoble ha començat a tirar-se a terra aquest dimarts. L’operació culminarà en els propers dies i sobre el terreny s’edificaran unes oficines de la propietària, una multinacional d’Estats Units.

L’interior de l’edifici ja s’havia fet miques abans i l’exterior mostrava signes de deteriorament. La pressió de moviments socials i polítics del districte de Sarrià-Sant Gervasi havia instat l’Ajuntament a moure fitxa per mirar d’evitar la completa desaparició de la Flor de Maig.

Una desena d’organitzacions -entre ells, el Sindicat d’Habitatge de Cassoles i la CUP- havien iniciat una campanya per “plantar cara a l’especulació”, una acusació que llancen al propietari de l’immoble. També van advertir que la pèrdua de l’antiga cooperativa suposava destruir un emblema de “l’organització obrera de finals del segle XIX i XX”. Els grups municipals d’ERC i JxCat també havien interpel·lat el govern de comuns i PSC sobre la conservació de l’edifici.

Més notícies
L'escultura 'David i Goliat', doblegada pel vent / Adrià Lizanda
L’escultura David i Goliat, a punt de ser rehabilitada un any i mig després del Glòria
Notícia: L’escultura David i Goliat, a punt de ser rehabilitada un any i mig després del Glòria
Comparteix
L’obra de la Vila Olímpic va caure durant el temporal del gener del 2020
La Casa Vicens és la primera casa dissenyada per Antoni Gaudí a Barcelona / Casa Vicens
La Casa Vicens, disponible a Airbnb
Notícia: La Casa Vicens, disponible a Airbnb
Comparteix
Dues persones es podran allotjar a l’emblemàtica casa de Gaudí

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jordi Bcn a juny 23, 2021 | 09:12
    Jordi Bcn juny 23, 2021 | 09:12
    Sou una colla d'inútils i.incompetèns. Aquest es el problema de polítics amb manca de sensibilitat i cultura. Si fos un local okupa, segur hagués acabat diferent.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa