Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’escultura David i Goliat, a punt de ser rehabilitada un any i mig després del Glòria
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha explicat que en els pròxims dies finalitzarà la rehabilitació de l’escultura David i Goliat de la Vila Olímpica que va caure pel temporal Gloria el gener del 2020. Aquests dies s’estan duent a terme els últims treballs per a “aixecar i tornar a fixar tot el cos al seu lloc, amb la forma original recuperada i tota l’estructura reforçada”, ha informat aquest dilluns el consistori.

Així mateix, l’Ajuntament ha afegit que ha adjudicat el contracte dels serveis de conservació i manteniment dels edificis, parcs i monuments històrics i artístics municipals, que preveu un pressupost de 10,6 milions fins al 2025. Aquest nou contracte inclou criteris de sostenibilitat, per la qual cosa s’hauran d’usar materials més respectuosos amb el medi ambient i es fomentarà el reciclatge, i les empreses hauran d’usar vehicles elèctrics, híbrids o de gas i es milloren les condicions laborals d’operaris i restauradors.

Es preveu un programa d’intervencions en els monuments i conjunts escultòrics de la ciutat, entre ells el de la Sardana de Montjuïc, que serà restaurat integralment amb una intervenció que començarà en els pròxims dies. També s’actuarà en edificis municipals com el de la seu consistorial de la plaça de Sant Jaume, el Palauet Albéniz i les Torres Venecianes, i en espais emblemàtics com el Park Güell i el Monestir de Pedralbes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa