Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Reparar el monument mutilat a la sardana costarà 30.000 euros
  • CA

Vuit mesos després de patir un atac vandàlic, el monument a la sardana de Montjuïc serà reparat “properament”. L’Ajuntament informa que ultima la contractació dels treballs per restaurar el conjunt escultòric i retornar els braços que van ser arrencats de les figures dels dansaires l’octubre de l’any passat. La reparació costarà 30.000 euros, precisa el consistori, que no avança dates de quan podrien començar i finalitzar les obres.

El cap de files del PP a l’Ajuntament, Josep Bou, va criticar ahir el govern municipal perquè l’escultura continuiï mutilada. L’àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament explica que s’han pogut recuperar dos conjunts de braços i mans autèntics que es reposaran a l’escultura, obra de l’artista Josep Cañas i datada del 1964. El monument es va inaugurar durant l’etapa de l’alcalde franquista José María de Porcioles.

Sis còpies de braços perduts

Alhora, s’han escolpit sis còpies en pedra natural de les talles de braços i mans entrellaçades que no s’han localitzat i que s’adheriran al conjunt. Urbanisme afegeix que la reforma es completarà desfent fissures del monument i es reintegraran també “petits elements de l’escultura amb materials adequats”.

En els darrers mesos, l’associació TeatRe amb R de República -que integra personalitats de l’escena catalana com Enric Majó, Joan Lluís Bozzo i Carme Sansa- ha convocat concentracions davant de l’escultura per apressar l’Ajuntament a reparar els desperfectes. L’entitat va associar l’atac amb possibles motius polítics, va informar Tornaveu. Els danys comesos l’any passat no van ser els primers que s’hi infringeixen. Algunes figures ja es van quedar sense braços després d’un altre acte vandàlic l’octubre de 2014.

Més notícies
La façana de la Catedral de Barcelona és fruit de diversos projectes fallits i modificats / VV.AA.
Les façanes de la Catedral que no van poder ser
Notícia: Les façanes de la Catedral que no van poder ser
Comparteix
Recorrem les petites i grans històries de Barcelona, de la mà de la historiadora i guia cultural Mireia Pons
Amb la col·laboració de Passejant per Barcelona
Escultura 'Ritme i projecció' de Marcel Martí, a l'esplanada de Montbau / Wikimedia - Fredericg
El difícil aterratge de l’art abstracte als carrers de Barcelona
Notícia: El difícil aterratge de l’art abstracte als carrers de Barcelona
Comparteix
L'obra 'Ritme i projecció' de Marcel Martí, instal·lada el 1961, és una de les primeríssimes escultures no figuratives que va instal·lar l'Ajuntament

Comentaris

  1. Icona del comentari de: FRAN BCN a juny 09, 2021 | 12:19
    FRAN BCN juny 09, 2021 | 12:19
    El pressupost, un abús. Se' n aprofiten....i els fatxes hi tornaran

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa