Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els Mossos obren una investigació interna per la càrrega en un desnonament a Sants
  • CA

El director dels Mossos d’Esquadra, Andreu Martínez, ha anunciat aquest matí que s’ha obert una investigació interna per analitzar el dispositiu a Sants que va acabar amb una càrrega. Agents de la policia catalana van carregar contra un grup de veïns després que aturessin un desnonament al carrer Olzinelles número 18. 

[r:1]

Martínez ha detallat que ahir a la tarda, hores després que acabés la intervenció al desnonament, va començar una “primera valoració” de l’actuació. L’anàlisi inicial ha determinat que hi ha motius suficients per obrir una “informació reservada”, que, segons ha precisat el director dels Mossos, és un expedient que permet investigar de forma interna els fets. 

En la investigació s’examinarà el dispositiu en global, així com accions concretes d’agents que hi van participar, segons ha informat Martínez en una atenció als mitjans. 

L’anunci arriba després que fonts policials consultades pel TOT Barcelona expressessin que la incomoditat i la preocupació s’havia instal·lat en gran part dels comandaments dels Mossos després del conflicte. Molts d’ells consideren la càrrega desproporcionada o injustificada, segons ha pogut saber aquest diari. 

[r:2]

A més, ERC i comuns van exigir que s’investigués la intervenció policial perquè creien que va ser innecessària. 

[r:3]

El Síndic actua d’ofici

El Síndic de Greuges ha anunciat també l’inici d’una investigació d’ofici sobre la càrrega a Sants i l’actuació dels Mossos a Gràcia durant la manifestació convocada per protestar pel desallotjament de Ka la Kastanya. La intervenció a la casa ocupada va deixar dos detinguts, i la protesta va acabar amb dos arrestats més. 

L’òrgan ha informat que ha vist imatges de l’actuació als “mitjans i a les xarxes socials”. Tot i així, ha afegit, ha demanat informació al director dels Mossos per conèixer “de primera mà” la versió de la policia catalana. 

Irídia també investiga

El centre per la defensa dels drets humans Irídia ha anunciat que també investiga la intervenció dels Mossos. A més, han considerat “positiu” que la policia catalana hagi obert un expedient intern per esclarir els fets. 

 

 

Més notícies
Els Mossos carreguen contra un grup de veïns que ha aturat un desnonament
Notícia: Els Mossos carreguen contra un grup de veïns que ha aturat un desnonament
Comparteix
El Grup d'Habitatge de Sants denuncia l'actuació de la policia catalana
Tensió interna als Mossos per la càrrega dels antiavalots en un desnonament a Sants
Notícia: Tensió interna als Mossos per la càrrega dels antiavalots en un desnonament a Sants
Comparteix
L'actuació serà revisada a fons i diversos comandaments són crítics amb les escenes que s'han vist al carrer Olzinelles
Els comuns i ERC demanen una investigació per les càrregues en un desnonament a Sants
Notícia: Els comuns i ERC demanen una investigació per les càrregues en un desnonament a Sants
Comparteix
L'Ajuntament critica l'actuació dels Mossos i els republicans lamenten que no s'hagi aplicat el criteri de proporcionalitat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa