Tensió interna als Mossos per la càrrega dels antiavalots en un desnonament a Sants

L'actuació serà revisada a fons i diversos comandaments són crítics amb les escenes que s'han vist al carrer Olzinelles

Totes les actuacions dels antiavalots dels Mossos d’Esquadra són “revisades” o, com a mínim, “analitzades”, i la càrrega de Sants d’aquest dijous al matí –després d’un intent de desnonament frenat per un grup de veïns– també passarà aquest filtre. Aquesta és la versió oficial del capteniment de la conselleria d’Interior respecte dels fets del carrer Olizenelles. Però el clima intern al cos va força més enllà d’aquest plantejament prudent.

Segons fonts consultades pel TOT Barcelona, la incomoditat i la preocupació ha anat creixent entre gran part dels comandaments del cos aquesta tarda, a mesura que la polèmica creixia i que els arribaven imatges que mostraven una actuació policial que molts consideren desproporcionada o injustificada.

Els fets s’han produït després que un grup d’activistes de defensa de l’habitatge aconseguís aturar un desnonament –que feia una comitiva judicial que comptava amb els Mossos com a suport preventiu– arran d’un pacte amb els propietaris. En el moment que marxaven els operaris que havien de fer el desnonament hi ha hagut tensió amb els manifestants i la policia ha acabat dispersant a cops de porra el grup que hi havia a la zona, de manera que fins i tot s’ha trobat enmig de l’incident gent que passava per la zona i que no havia participat en la protesta.

[r:1]

La càrrega ha sigut d’agents de l’àrea regional de recursos operatius (ARRO), una unitat que fa tasques d’antiavalots i altres feines però que no és la unitat central coneguda com a Brimo. L’ARRO haurà de donar explicacions sobre el que ha passat davant dels comandaments de la regió de policial de Barcelona ciutat. Perquè aquesta actuació serà revisada a fons i no tan sols analitzada rutinàriament com es fa amb la majoria d’intervencions.

Quan fa gairebé un any de la polèmica per l’actuació dels antiavalots del cos davant del Parlament, que va estar encerclat per manifestants que commemoraven el primer aniversari de l’1-O i que van intentar entrar per la força a la cambra legislativa catalana, se li obre un altre front relacionat amb l’ordre públic a l’equip del conseller Miquel Buch, amb Andreu Martínez com a director de la policia. 

Crítiques d’ERC i els comuns

La polèmica no s’ha escampat avui només entre els cercles que critiquen sistemàticament les actuacions policials, sinó que ha arribat a un primer escalafó institucional amb les piulades demanant explicacions que han fet un regidor d’ERC –el portaveu del grup municipal, Jordi Coronas– i el regidor dels comuns Marc Serra, titular de l’àrea de Drets de Ciutadania i Participació i també del districte de Sants-Montjuïc.

[r:2]

Més informació

Comentaris

    Lluís 20/09/2019 6:35 am
    Bon dia, El que està clar i és una evidència és el retrocés en tots els àmbits de la nostra societat. Els cossos policials com és el cas, són una veritable vergonya, per sort encara queden professional, però són una minoria. Si mirem el cos de la guàrdia urbana, un desastre; et trobes amb un cos molt lluny de la ciutadania, sense esma per res, arrogància i cap ganes de res, s'han tornat recaptadors d'imposts, ja no hi són a les cruïlles dirigint el trànsit, ni a peu veiem de prop

Nou comentari