Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els comuns i ERC demanen una investigació per les càrregues en un desnonament a Sants
  • CA

L’actuació dels Mossos d’Esquadra en un desnonament al barri de Sants ha aixecat molta polseguera a la plaça Sant Jaume. L’Ajuntament de Barcelona, a través del regidor de Drets de Ciutadania, Marc Serra, ha criticat l’actuació de la policia catalana. “La resistència pacífica a un desnonament mai es pot respondre amb violència”, ha dit en una piulada. “Menys encara quan ja s’havia donat per suspès“. Serra ha avançat que demanaran responsabilitats al Departament d’Interior.

En una línia semblant s’ha manifestat unes hores abans el regidor d’ERC, Jordi Coronas, ja s’havia mostrat molt dura amb les càrregues dels Mossos. “Un desnonament que s’ha aturat després d’acord amb propietari no pot acabar així”, ha dit. També ha demanat una investigació perquè no s’ha respectat el criteri de proporcionalitat abans d’intervenir. Poca estona després Catalunya En Comú Podem (CatECP) ha demanat la compareixença al Parlament del conseller d’Interior, Miquel Buch.

Versions contradictòries

Els comuns consideren que el Govern “hauria de garantir el dret a l’habitatge” i no “enviar els Mossos contra els veïns que defensen els seus drets”. Segons el Centre per a la Defensa dels Drets Humans Irídia hi ha hagut almenys set ferits, xifra que, segons expliquen els Mossos, el SEM rebaixa a l’atenció d’una persona per una crisi d’ansietat. Irídia afirma que la càrrega ha començat “sense justificació” i “sense gradació de l’ús de la força”. A més, l’entitat denuncia que alguns agents policials no duien visible el número d’identificació.

Per la seva banda, els Mossos recorden que l’actuació ha estat per requeriment del jutge, i expliquen que quan ja marxaven del lloc els concentrats contra el desnonament han envoltat “amb risc” un furgó policial a dins del qual hi havia agents preparats per atendre el que indiqués la comitiva judicial. Davant d’aquesta situació, els Mossos asseguren que primer han mediat amb els concentrats per garantir la sortida del furgó, però afirmen que hi ha hagut agressions dels manifestants i que per això han actuat carregant contra ells per dispersar-los.

Interior ha emès un comunicat per recordar que “les intervencions de la policia s’han de realitzar d’acord amb els criteris de congruència, oportunitat i proporcionalitat”. I, en qualsevol cas, el departament que dirigeix Miquel Buch ha assegurat que els Mossos garanteixen “l’adequat funcionament dels seus serveis mitjançant procediments normalitzats de treball, l’aplicació dels quals és constantment auditada i establint els sistemes de control i millora oportuns”.

Més notícies
Els Mossos carreguen contra un grup de veïns que ha aturat un desnonament
Notícia: Els Mossos carreguen contra un grup de veïns que ha aturat un desnonament
Comparteix
El Grup d'Habitatge de Sants denuncia l'actuació de la policia catalana
Pintades en un bloc d’apartaments turístics de Sants després del tens desnonament d’un veí
Notícia: Pintades en un bloc d’apartaments turístics de Sants després del tens desnonament d’un veí
Comparteix
Tres joves han grafitejat la façana posterior i hi han llançat pintura | Entitats del barri asseguren que el pis buidat es destinarà a visitants

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa