Els lleons es ‘muden’ a noves instal·lacions del Zoo

Els quatre felins viuran a partir d'ara en un espai dedicat al Sahel africà

Els lleons del Zoo de Barcelona estrenen casa. Els felins viuran ara a un espai de les instal·lacions barcelonines dedicat al Sahel, la zona d’Àfrica on tenen l’hàbitat natural. “És una mostra del que ha de ser el Zoo”, ha defensat la tinenta d’alcaldia d’Agenda 2030, Transició Digital, Esports, Coordinació Territorial i Metropolitana i Benestar Animal, Laia Bonet (PSC).

Bonet ha celebrat que els lleons del parc, tres femelles de 16 anys i un mascle de quatre, s’han adaptat “molt bé” a les noves instal·lacions, que compten amb 2.000 m2. El primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni (PSC), ha inclòs aquest canvi en un seguit d’actuacions per adaptar el zoo de la capital catalana. En aquest marc es va donar el trasllat de tres dofins que vivien a Barcelona a Grècia.

La tinenta d’alcaldia ha posat en valor que s’han invertit nou milions a les noves instal·lacions dedicades al Sahel africà i que encara queden dos milions més d’inversió, que serviran per ampliar l’espai dedicat als elefants i a un centre d’interpretació. La zona inspirada en el Sahel acull els elefants, les girafes, els lleons, les gaseles, les mangostes i tortugues. Bonet ha destacat que la tasca del Zoo passa per extreure animals en perill d’extinció o amenaçats del seu hàbitat natural per després reintroduir-los-hi.

Pel que fa a la situació després del confinament, Collboni ha xifrat en un miler els visitants diaris del Zoo. En la mateixa línia, el primer tinent d’alcaldia ha definit les instal·lacions com un espai d’oci “segur i de qualitat” per a les famílies barcelonines, i ha recordat que la Generalitat de Catalunya ha assegurat que tant el Zoo com el Tibidabo són espais adaptats a la pandèmia.

Finalment, Bonet ha negat que la pandèmia hagi provocat canvis en el calendari de renovacions d’instal·lacions al Zoo de Barcelona.

Més informació

Nou comentari