Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEO | Així va ser el trasllat dels tres dofins del Zoo que han volat a Atenes
  • CA

Els tres dofins que quedaven al Zoo de Barcelona han estat traslladats a un parc zoològic d’Atenes. Han arribat aquest diumenge a la tarda amb un equip de cuidadors de Barcelona, que garantirà la seva correcta adaptació a les noves instal·lacions i al nou grup d’animals. L’Ajuntament de Barcelona va aprovar que la ciutat quedés lliure de cetacis en captivitat i els hi ha buscat nova llar durant anys, però la reubicació s’ha demorat pels intents fallits de trobar-los un santuari animalista.

El Nuik, el Tumay i el Blau formen part del Programa Europeu d’Espècies en Perill d’Extinció de l’Associació Europea de Zoo i Aquaris (EAZA). El trasllat s’ha fet en un avió de càrrega especialment preparat i condicionat per a l’ocasió. El vol s’havia ajornat pel coronavirus. Els entrenadors han treballat en els últims mesos amb els animals per preparar-los per al trasllat.

Una vegada arribats al destí, els dofins han estat allotjats en unes piscines d’aclimatació on descansaran fins a la unió amb la resta de dofins. En els dies vinents, l’equip de cuidadors dels dos parcs treballaran junts per adaptar els animals a la seva nova llar i veure com es poden associar amb els seus futurs companys de grup.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa