El Zoo tornarà a obrir però el parc d’atraccions del Tibidabo continua tancat

L'ERTO presentat es podrà aixecar per a una setantena de treballadors, però uns 230 més continuen afectats

Les restriccions sobre activitats de recintes que depenen de l’Ajuntament s’han aixecat parcialment aquest divendres a la tarda, una setmana després que els responsables municipals demanessin a la Generalitat que s’incloguessin en les excepcions a les noves mesures contra la Covid-19. Però no totes les que s’han demanat s’han salvat.

En una batalla encara més lenta que la del festival Grec –que va rebre l’autorització dilluns–, el Procicat, l’organisme que coordina les mesures en relació a la pandèmia, ha donat permís per reobrir al Zoo, l’Anella Olímpica i el Fòrum, que depenen de l’empresa municipal BS:M. En canvi, continuarà tancat el parc d’atraccions del Tibidabo, de l’empresa PATSA.

La conseqüència d’aquesta decisió és, per tant, que BS:M podrà aixecar l’ERTO que ja havia presentat per als treballadors del Zoo, l’Anella Olímpica i el Fòrum, que són una setantena segons fonts municipals. La resta, uns 230 treballadors més, continuaran en ERTO si el Procidat no rectifica i autoritza el Tibidabo a reobrir.

El primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament, Jaume Collboni, s’ha mostrat avui molt crític per les implicacions que comporten aquestes decisions del Procicat, que en el cas del Tibidabo continua sent el silenci per part del Procicat: no han denegat la reobertura, simplement no han respost a la petició d’incloure’l en les excepcions, un cop vistos els certificats de seguretat sanitària Global Safe Site Excellence, de l’entitat independent Bureau Veritas, igual que la resta d’instal·lacions que sí que han rebut el permís avui.

Més informació

Nou comentari