Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els contagis es doblen a Barcelona en només una setmana
  • CA

El repunt de casos detectat fa dues setmanes continua creixent a Barcelona. En l’última setmana, la capital catalana ha doblat el nombre de contagis, que s’ha s’enfilen a gairebé 2.000. Després de més de dos mesos de descensos continuats, fa 15 dies Barcelona va registrar un canvi de tendència sobtat i ara es confirmen els pitjors auguris de les autoritats sanitàries.

La gerent de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, Carme Borrell, va avançar durant el cap de setmana que les xifres que arribaven eren molt preocupants. Segons Borrell, alguns dels nous casos d’aquesta última setmana estan relacionats amb els brots de Menorca i del de Mallorca, tot i que el rastreig és complicat perquè els instituts estan tancats.

Segons les dades de l’ASPB, la setmana passada es van detectar 1.923 casos a la ciutat, pràcticament el doble dels 1.025 de la setmana anterior. Cal tenir en compte que les xifres que proporciona el departament de Salut són provisionals i que en els pròxims dies, quan s’actualitzin els registres del cap de setmana, podrien augmentar. 

Els casos ha pujat especialment a Sarrià-Sant Gervasi (+172%), les Corts (+137%), Gràcia (+131%) i Horta-Guinardó (123%). En el cas dels dos primers, l’ASPB vincula directament l’augment de positius als viatges de final de curs, mentre que a la resta han tingut més pes altres factors com les festes.

La major part dels nous contagis es donen en els menors de 35 anys, que són els que encara no estan vacunats. El departament de Salut tot just acaba de començar a donar cita prèvia per al grup de 30-34 anys i encara no hi ha previsió per vacunar els menors de 30, tot i que cada vegada hi ha més veus que demanen accelerar la immunització dels joves.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa