Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Primer repunt de positius a Barcelona en 10 setmanes

El nombre de positius de Covid-19 a Barcelona ha crescut per primera vegada en 10 setmanes. Segons les dades de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, la setmana passada es van registrar 943 casos a la capital catalana, un 15,4% més que la setmana anterior. Tot i que es tracta d’un increment poc significatiu a nivell global, suposa un canvi de tendència respecte als últims mesos.

Sarrià-Sant Gervasi, amb 96 positius i un increment del +62,7%; Sants-Montjuïc, que ha registrat 113 positius i una pujada del +54%; i l’Eixample, amb 183 casos i un augment del +50%, concentren el repunt, ja que la variació a la resta de districtes és molt més tímida i en alguns casos, com a Ciutat Vella o Horta-Guinardó, fins i tot baixen.

Pel que fa a les dades epidemiològiques, el departament de Salut determina que el risc de rebrot a Barcelona és de 115 punts –lleugerament superior a una setmana enrere– i la velocitat de contagi (Rt)és d’1,08. Els ingressats segueixen baixant i la taxa de positivitat –percentatge de positius respecte al total de proves que es fan– ha pujat però es manté per sota del 5%, per la qual cosa encara es possible fer un rastreig efectiu dels casos.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha confirmat aquest dilluns que s’ha produït un canvi de tendència en l’evolució de la pandèmia a Catalunya. Segons Argimon, “portem una setmana creixent” i que aquest augment es registra “especialment en un grup més jove, de persones entre 10 i 29 anys, que no ha estat vacunat, i que fa que la corba —que anava baixant— comenci altre cop a fer un punt d’inflexió”.

Argimon ha apuntat que es tracta d’un grup de població que “a priori no emmalaltirà de manera greu” i en conseqüència l’augment de contagis “no impacta de moment en el nombre de persones a la UCI o ingrés convencional”. Argimon ha dit que probablement la responsable d’aquest punt d’inflexió de la pandèmia sigui la variant Delta, que ja ha arribat a un predomini del 30% a Catalunya.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: FRAN BCN a juny 21, 2021 | 10:19
    FRAN BCN juny 21, 2021 | 10:19
    Masses festes i massa de tot

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa