Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El 74% dels positius a Barcelona es dona en grups d’edat pendents de vacunar
  • CA

La pandèmia de Covid-19 fa temps que està sota control a Barcelona, però la caiguda dels positius s’ha estancat i en l’últim mes la capital catalana ha registrat uns 800 casos setmanals de mitjana, segons les dades de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB). L’estancament en el descens de casos registrats està directament relacionat amb la campanya de vacunació, ja que la majoria de nous positius es dona en els grups d’edat que encara no han rebut cap dosi.

Dels 3.419 casos registrats en les últimes quatre setmanes, 2.536 (74%) s’ha produït en menors de 45 anys, que són els que menys vacunes han rebut. Només el 12,1% dels barcelonins d’entre 40 i 44 anys han rebut la primera dosi de la vacuna contra la Covid-19, mentre que els menors de 40 esperen que Salut els cridi per vacunar-se. Per tant, la xifra de positius hauria de tornar a caure de manera notable un cop es comenci a vacunar aquests grups d’edat.

Pel que fa als indicadors epidemiològics, el risc de rebrot es manté per sobre de 100 punts i la velocitat de contagi (Rt) segueix per sobre de l’1 malgrat la bona evolució de les dades de les últimes setmanes. Tot i això, la taxa de positivitat –percentatge de casos sobre el total de proves fetes– se situa en el 3,85%, per sota del llindar que marca l’Organització Mundial de la Salut (OMS) per considerar la pandèmia sota control i permetre un rastreig efectiu dels nous casos.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pol a juny 17, 2021 | 13:00
    Pol juny 17, 2021 | 13:00
    Tinc entès que la franja d'edat entre 60 i 69 solament es vacuna amb AstraZeneca, és a dir la vacuna menys valorada, la que té més efectes col·laterals "rars" i no "rars", la menys efectiva, la que cal esperar 12 setmanes a rebre la segona dosi tot i la poca efectivitat total i amb la 1a dosi durant el període d'espera, la que té menys pros i més contres... però, aquesta franja a hores d'ara tan poc protegida -tot just ara han començat a rebre la 2a dosi- la barregeu al vostre gràfic, entre les edats 65-74 i les de 55 a 64, cal recordar que la franja d'edat entre 70 i 79 s'ha vacunat amb Pfizer o Moderna i la de 50 a 59 s'està vacunant també amb les mateixes vacunes molt més efectives, per la qual cosa hi ha una distorsió amagada com una casa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa