La majoria de contagiats pels viatges de fi de curs són de Barcelona

Gairebé tots els 57 infectats a Menorca viuen a la ciutat, igual que 14 positius procedents de Mallorca

L’Agència de Salut Pública de Barcelona ha confirmat al TOT Barcelona que “gairebé totes” les 57 persones contagiades en un brot de Covid detectat després d’un viatge a Menorca resideixen a la capital catalana. A més, es compten altres 14 joves que han donat positiu per coronavirus que també viuen a la ciutat i que, en el seu cas, van anar a Mallorca en un altre desplaçament similar d’estudiants, un episodi que suma 44 infectats en total. Els participants dels dos viatges, que van tenir lloc entre l’11 i el 20 de juny, no tenen relació entre si.

El Departament de Salut va informar anit que es controla a 262 contactes estrets dels 57 diagnosticats amb Covid-19 del brot originat a Menorca, que resideixen a Barcelona i a l’àrea metropolitana. En el cas dels 14 joves de Barcelona contagiats al brot de Mallorca, s’han identificat 204 contactes estrets a la capital.

El Departament de Salut explica que les persones que han contret el virus presenten pocs símptomes de la malaltia o són assimptomàtics. La conselleria ha cridat a la responsabilitat per evitar la propagació del virus en desplaçaments de població jove, on la vacunació encara no està estesa. L’infectòleg de l’hospital del Mar Robert Güerri ha declarat aquest dissabte a Catalunya Ràdio que els viatges d’oci d’estudiants “són el terreny ideal” per gestar gran brots de Covid.

Puja el risc de rebrot

A més, la caiguda de contagis que s’encadenava en les últimes setmanes s’ha frenat a la capital. Les estadístiques del Departament de Salut apunten que el risc de rebrot a la regió sanitària de Barcelona ciutat s’enfila 26 punts i se situa en 193. L’índex de la setmana del 9 al 15 de juny era de 113. La taxa de contagi Rt -que mesura la velocitat de propagació del virus- també s’incrementa a Barcelona fins a 1,43, per sobre de l’1,07 de la setmana anterior, informa l’ACN.

Més informació

Comentaris

    FRAN BCN 27/06/2021 12:03 pm
    Gràcies joves immadurs , egoistes i inconscients i als adults què ho van permetre.....Gràcies a la gent que no poden renunciar a l'oci que només pot portar malaltia a la seva família....

Nou comentari