Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La majoria de contagiats pels viatges de fi de curs són de Barcelona
  • CA

L’Agència de Salut Pública de Barcelona ha confirmat al TOT Barcelona que “gairebé totes” les 57 persones contagiades en un brot de Covid detectat després d’un viatge a Menorca resideixen a la capital catalana. A més, es compten altres 14 joves que han donat positiu per coronavirus que també viuen a la ciutat i que, en el seu cas, van anar a Mallorca en un altre desplaçament similar d’estudiants, un episodi que suma 44 infectats en total. Els participants dels dos viatges, que van tenir lloc entre l’11 i el 20 de juny, no tenen relació entre si.

El Departament de Salut va informar anit que es controla a 262 contactes estrets dels 57 diagnosticats amb Covid-19 del brot originat a Menorca, que resideixen a Barcelona i a l’àrea metropolitana. En el cas dels 14 joves de Barcelona contagiats al brot de Mallorca, s’han identificat 204 contactes estrets a la capital.

El Departament de Salut explica que les persones que han contret el virus presenten pocs símptomes de la malaltia o són assimptomàtics. La conselleria ha cridat a la responsabilitat per evitar la propagació del virus en desplaçaments de població jove, on la vacunació encara no està estesa. L’infectòleg de l’hospital del Mar Robert Güerri ha declarat aquest dissabte a Catalunya Ràdio que els viatges d’oci d’estudiants “són el terreny ideal” per gestar gran brots de Covid.

Puja el risc de rebrot

A més, la caiguda de contagis que s’encadenava en les últimes setmanes s’ha frenat a la capital. Les estadístiques del Departament de Salut apunten que el risc de rebrot a la regió sanitària de Barcelona ciutat s’enfila 26 punts i se situa en 193. L’índex de la setmana del 9 al 15 de juny era de 113. La taxa de contagi Rt -que mesura la velocitat de propagació del virus- també s’incrementa a Barcelona fins a 1,43, per sobre de l’1,07 de la setmana anterior, informa l’ACN.

Més notícies
Imatge d'arxiu d'un espectacle del Cruïlla al Poble Espanyol / Festival Cruïlla
Dues bandes cauen del Cruïlla per trobar dificultats per viatjar a causa de la Covid
Notícia: Dues bandes cauen del Cruïlla per trobar dificultats per viatjar a causa de la Covid
Comparteix
El festival substitueix un grup britànic i un macedoni al no poder garantir que es desplacin a Barcelona
El col·lectiu de persones entre 15 i 40 anys, en el punt de mira JORDI PLAY
La UPC alerta de “creixements forts” de Covid en persones d’entre 15 i 40 anys a Barcelona
Notícia: La UPC alerta de “creixements forts” de Covid en persones d’entre 15 i 40 anys a Barcelona
Comparteix
L’investigador del Grup de Biologia Computacional i Sistemes Complexos avança que “es consolida una pujada forta que cal vigilar”

Comentaris

  1. Icona del comentari de: FRAN BCN a juny 27, 2021 | 12:03
    FRAN BCN juny 27, 2021 | 12:03
    Gràcies joves immadurs , egoistes i inconscients i als adults què ho van permetre.....Gràcies a la gent que no poden renunciar a l'oci que només pot portar malaltia a la seva família....

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa