Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Robert Güerri: “No pot ser que arribin les vacunes, ens fem la foto i s’aturi la vacunació”
  • CA

El ritme de la vacunació a Catalunya –i a altres punts de l’Estat– està sent molt inferior a l’esperat inicialment i això tindrà efectes sobre el futur sanitari al país. Almenys això ha advertit aquesta tarda el cap de secció del Servei de Malalties Infeccioses a l’Hospital del Mar, Robert Güerri, al programa Tot es mou de TV3. “L’única manera de sortir d’això és vacunació”, ha defensat l’especialista. I en particular, s’ha dirigit a les administracions: “No pot ser que arribin les vacunes, ens fem la foto amb el primer vacunar i s’aturi el procés de vacunació”. Güerri entèn que s’han d’implicar tots els governs i que és una situació complexa, però defensa que “haura d’haver estat una prioritat nacional posar en marxa mecanismes perquè, com a mínim, es posin les 60.000 vacunes que et donen a la setmana”.

Aquest retard en el procés de vacunació té alguns riscos imminents, ha detallat el també coordinador d’hospitalitzacions per Covid-19 a l’Hospital del Mar. Retardar l’arribada de les vacunes a la població suposa córrer el risc que hi hagi “una altra onada al març i l’abril” i després una de nova “a l’estiu”. “La vacuna no soluciona el problema avuim però ajuda a què amb el pas dels mesos s’eviti la circulació del virus. I això implica tornar a recuperar, almenys parcialment, la nostra vida prèvia”, ha enraonat. “Per això em sorprèn que l’actitud de l’administració no hagi estat agafar aquesta solució i posar tots els mitjans perquè es fes”, ha expressat abans d’afegir que li consta que els responsables polítics ara s’han posat les piles.

Robert Güerri també ha demanat prudència a l’hora d’avaluar l’arribada de la soca britànica del coronavirus a Catalunya, després que avui se n’hagi reconegut el primer cas. Preguntat per si s’han de prendre noves decisions pel que fa a les escoles –ja que alguns epidemiòlegs han apuntat que podria contagiar-se amb més facilitat en nens–, l’infectòleg ha apuntat que “és un tema que requereix calma” i sobre el qual encara no es pot dir missa. Tanmateix, s’ha inclinat a títol personal per ser “conservador” i mantenir les escoles obertes amb les mesures de prevenció ja habituals.

“Entre setembre i desembre els sistema ha funcionat bé”, ha apuntat, i per tant no cal córrer a “canviar-ho ara perquè hi ha una soca britànica que diuen que es transmet millor en els nens i de la qual les dades són com a mínim contradictòries“. A més, ha recordat Güerri, s’ha de tenir en compte l’impacte de mesures tan dràstiques com tancar les escoles. “Es pot fer mal als nens”, ha apuntat.

Més notícies
Magda Campins, cap d'Epidemiologia i Medicina Preventiva de l'Hospital de Vall d'Hebron / Europa Press
Campins vaticina que d’aquí 10 dies caldrà aprovar “mesures més estrictes”
Notícia: Campins vaticina que d’aquí 10 dies caldrà aprovar “mesures més estrictes”
Comparteix
La doctora lamenta que les restriccions "arriben massa tard" però diu que tancar les escoles seria un "error"
La vacunació va amb molta més lentitud del previst / Jordi Play
Salut només ha vacunat el 0,1% dels barcelonins en una setmana
Notícia: Salut només ha vacunat el 0,1% dels barcelonins en una setmana
Comparteix
La falta de neveres i de personal mèdic compliquen la campanya de vacunació

Comentaris

  1. Icona del comentari de: gerard de sarrià a gener 07, 2021 | 19:37
    gerard de sarrià gener 07, 2021 | 19:37
    I tant. Això és qel que vol dir : Govern, govern, govern...la inutilitat més clamorosa i la caradura més terbola dels que han fet un pas enrere.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa