Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Elena admet que la delinqüència creix a Barcelona
  • CA

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha admès aquest dijous que la delinqüència ha repuntat a Barcelona i que es troba en nivells pròxims a 2019. Elena ho ha apuntat durant la presentació del dispositiu de seguretat especial dels Mossos d’Esquadra durant l’estiu, que preveu reforços en especial a la costa i a la capital per intentar contenir delictes amb el retorn del turisme després de dos anys a la baixa com a efecte de la pandèmia.

En qualsevol cas, Elena ha defensat que els Mossos estan ara “més preparats que a 2019” per fer front als delictes. Els conseller ha volgut transmetre tranquil·litat i ha afirmat que el cos disposa de “més musculatura” i de més capacitat per “treballar millor la prevenció”.

El cos ha previst que hi hagi 238 efectius de reforç que surten d’agents que s’han presentat voluntaris per cobrir aquests torns d’estiu. Com que cal reforçar les comissaries de les ciutats de la Costa Brava, de la Costa Daurada i de Barcelona, alguns d’aquests agents voluntaris s’hauran de desplaçar des del lloc on viuen i treballen normalment a la ciutat on formaran part del dispositiu d’estiu, informa l’ACN.

Més efectius a les comissaries

Amb tot, la presència policial s’ampliarà en 20 comissaries del litoral i a la ciutat de Barcelona, amb més efectius a les comissaries de l’Eixample, Gràcia, Sant Martí, Sants- Montjuïc i Ciutat Vella, a més de a l’aeroport i al transport metropolità. A Barcelona encara s’hi afegiran dues patrulles més de la Brigada Mòbil, que patrullaran els carrers de deu de la nit a sis del matí.

Interior assumeix que l’estiu del 2022 s’assemblarà al del 2019 en termes policials. De fet, els responsables policials han explicat que l’activitat delinqüencial a Catalunya cada vegada s’apropa més a la que hi havia abans de la pandèmia.

Si es prenen com a mesura els primers cinc mesos d’aquest any, els indicadors de seguretat s’han anat apropant als del 2019. Els robatoris amb força a interior de vehicles, per exemple, ja suposen només un 2,6% menys que el 2019 (14.966 llavors per 14.750 ara) i els robatoris amb violència a la via pública ja són més -un 4%- que el 2019 (6.158 aleshores per 6.406 aquest any). Altres delictes, com els robatoris amb força a interior de domicili, encara són lluny de les xifres de fa tres anys i suposen un 26% menys de fets delictius registrats (10.628 en aquell moment per 7.880 enguany).

Més notícies
Armes i droga trobades el 2016 a un detingut / Mossos d'Esquadra
Fiscalia vol empresonar dos mossos per posar droga al cotxe d’un estibador
Notícia: Fiscalia vol empresonar dos mossos per posar droga al cotxe d’un estibador
Comparteix
Se'ls acusa de parar-li una trampa al treballador portuari perquè acabés a presó
Passeig de la platja de la Nova Mar Bella / Vicente Zambrano González
Els Mossos neguen que la ferida de la Mar Bella patís una agressió sexual
Notícia: Els Mossos neguen que la ferida de la Mar Bella patís una agressió sexual
Comparteix
Aclareixen que la noia ha sigut agredida per una altra en una baralla
Els Mossos d'Esquadra practicant una detenció / Mossos
Dos mossos ferits en caure de la moto al perseguir un lladre
Notícia: Dos mossos ferits en caure de la moto al perseguir un lladre
Comparteix
Han caigut dels vehicles en una maniobra per no atropellar el sospitós, detingut per robar suposadament un rellotge d'alt valor
Un mosso apuntant amb una pistola que dispara bales de foam / Jordi Play
Els Mossos admeten per primer cop que les bales de foam són imprecises
Notícia: Els Mossos admeten per primer cop que les bales de foam són imprecises
Comparteix
El cap de la Brigada Mòbil, Xavier Pastor, reconeix la perillositat del projectil que va buidar l'ull d'una jove en les manifestacions contra l'empresonament del raper Pablo Hasel

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa