El Vall d’Hebron acull els primers pacients hospitalaris de Lleida per evitar el col·lapse

L'hospital Arnau de Vilanova deriva vuit ingressats en estat greu al centre barceloní

L’hospital Arnau de Vilanova de Lleida ha començat a derivar pacients no-covid a centres d’altres regions sanitàries per evitar el col·lapse. En concret, el centre lleidatà va derivar divendres vuit pacients greus amb altres patologies a l’hospital Vall d’Hebron. Entre aquests, hi ha dues embarassades amb símptomes de Covid-19.

El departament de Salut també ha anunciat un pla per derivar pacients de diferents comarques de les regions sanitàries de Lleida i l’Alt Pirineu i Aran a centres d’altres territoris. En concret, pacients del Pirineu es derivaran al Parc Taulí de Sabadell, de la Segarra a centres de Manresa i Igualada, i d’altres comarques de Ponent a Reus. A més, ja ha obert una tercera planta d’hospitalització a l’Arnau de Vilanova i se n’ha reservat una altra a l’Hospital Santa Maria.

L’Arnau de Vilanova no ha rebut més personal per destinar a la tercera planta que ha obert el centre, tot i la crida que s’havia fet durant la setmana per reforçar el centre sanitari. Metges de l’Arnau de Vilanova i del Santa Maria s’han reestructurat els torns de treball per donar servei en aquesta tercera planta. Les altres dues ja estan plenes i la tercera disposa de 25 llits.

Més informació

Nou comentari