Infectòleg Vall d’Hebron: “Els casos que es detecten ara són lleus”

El cap de malalties infeccioses de l'hospital, Benito Almirante, assegura que fa dies que no ingressa cap afectat de Covid-19 al centre on treballa i llança un missatge de tranquil·litat respecte del repunt en alguns barris

Cap malalt de Covid-19 ha ingressat a l’hospital Vall d’Hebron des de fa dies. És el missatge tranquil·litzador que ha llançat aquest dilluns el cap de malalties infeccioses d’un dels quatre centres de referència de Barcelona, el de la zona nord. El doctor Benito Almirante ha indicat avui, en declaracions al programa Els Matins de TV3, que actualment s’estan fent “moltes més proves” que al principi de la pandèmia i que “la majoria de casos que es detecten són asimptomàtics, lleus o molt lleus i es curen ràpidament”, de manera que no requereixen ingrés hospitalari.

El doctor Almirante ha respost així a la pregunta sobre el repunt que les dades indiquen que hi ha hagut en alguns districtes de Barcelona, amb Sants-Montjuïc al capdavant. Segons el cap de malalties infeccioses de Vall d’Hebron, al centre on ell hi té responsabilitats aquest repunt no s’ha notat. Tot i que ha admès que “això pot anar per barris”, la seva principal hipòtesi és que ara s’està en una fase en què els casos detectats són menys greus i que, per tant, representen “una càrrega assistencial molt menor”. De fet, Horta-Guinardó és un dels districtes on s’observa un cert repunt –menor que el de Sants-Montjuïc– i aquesta zona sí que correspon a l’àrea de l’hospital Vall d’Hebron, on tot i així no tenen nous ingressos ara mateix.

El doctor Almirante també ha destacat que “ara coneixem la malaltia molt més i es poden utilitzar les eines terapèutiques molt més bé que al principi de la pandèmia”. Tanmateix, i malgrat que els missatges tranquil·litzadors que ha llançat respecte de Barcelona, ha recordat que els casos lleus també transmeten la malaltia i si el virus arriba a persones vulnerables es generen casos greus, de manera que cal mantenir les mesures de seguretat sanitària recomanades i fins i tot obligades, com ara posar-se la mascareta al transport públic.

Més informació

Nou comentari