Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El sector del taxi, dividit pel 21-D
  • CA

Les mobilitzacions dels CDR convocades pel 21D en motiu de la celebració del Consell de Ministres a la Llotja de Mar aniran acompanyades de concentracions de taxistes: l’Agrupació de Taxi Companys ha demanat permís per convocar concentracions. Els taxistes de l’agrupació tenen la intenció de protestar contra la moratòria per als conductors amb llicència VTC perquè s’adaptin a les normatives de les comunitats fins arribar a la ràtio 1/30. Però el sector del taxi es troba dividit davant d’aquesta reivindicació. Tant Élite Taxi com el Sindicat del Taxi de Catalunya (STAC) han avançat al TOT Barcelona que no s’afegiran a les mobilitzacions del 21D. “No estem d’acord amb el que es demana ni amb el moment en què es vol fer”, apunta el president de l’STAC, Luis Berbel.

El sindicat Élite Taxi, majoritari del sector, és partidari d’esperar que la Generalitat apliqui el decret que regula el nombre de llicències VTC. El membre de la junta del sindicat Jose Franco matisa que no estan d’acord amb la moratòria que inclou el decret, però que no volen mobilitzar-se abans que entri en vigor. “Combatirem la moratòria als jutjats, però també volem que la llei surti endavant”, declara Jose Franco. 

A més, tots dos sindicats opinen que mobilitzar-se el 21D “no té sentit” perquè les reivindicacions del sector quedarien “tapades” per les concentracions convocades pels CDR. “No és el moment de protestar”, insisteix el president de l’STAC. També asseguren que la interlocució amb la Generalitat els fa tenir esperança que s’apliqui el decret aviat. “Les informacions que ens arriben són positives”, garanteix Luis Berbel. 

Més notícies
Taxistes de Barcelona es volen mobilitzar el 21-D coincidint amb el consell de ministres
Notícia: Taxistes de Barcelona es volen mobilitzar el 21-D coincidint amb el consell de ministres
Comparteix
La intenció és protestar contra la moratòria que estableix el reial decret del govern per regularitzar les llicències VTC
Uber treu profit de la vaga de taxistes i triplica el nombre d’usuaris a Barcelona
Notícia: Uber treu profit de la vaga de taxistes i triplica el nombre d’usuaris a Barcelona
Comparteix
L'empresa americana ha guanyat clients després de l'aturada i incorporarà 200 cotxes a la flota de la ciutat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa