El sector del taxi, dividit pel 21-D

Élite Taxi i STAC opinen que les reivindicacions dels taxistes quedarien "en segon pla" per les mobilitzacions dels CDR

Les mobilitzacions dels CDR convocades pel 21D en motiu de la celebració del Consell de Ministres a la Llotja de Mar aniran acompanyades de concentracions de taxistes: l’Agrupació de Taxi Companys ha demanat permís per convocar concentracions. Els taxistes de l’agrupació tenen la intenció de protestar contra la moratòria per als conductors amb llicència VTC perquè s’adaptin a les normatives de les comunitats fins arribar a la ràtio 1/30. Però el sector del taxi es troba dividit davant d’aquesta reivindicació. Tant Élite Taxi com el Sindicat del Taxi de Catalunya (STAC) han avançat al TOT Barcelona que no s’afegiran a les mobilitzacions del 21D. “No estem d’acord amb el que es demana ni amb el moment en què es vol fer”, apunta el president de l’STAC, Luis Berbel.

El sindicat Élite Taxi, majoritari del sector, és partidari d’esperar que la Generalitat apliqui el decret que regula el nombre de llicències VTC. El membre de la junta del sindicat Jose Franco matisa que no estan d’acord amb la moratòria que inclou el decret, però que no volen mobilitzar-se abans que entri en vigor. “Combatirem la moratòria als jutjats, però també volem que la llei surti endavant”, declara Jose Franco. 

A més, tots dos sindicats opinen que mobilitzar-se el 21D “no té sentit” perquè les reivindicacions del sector quedarien “tapades” per les concentracions convocades pels CDR. “No és el moment de protestar”, insisteix el president de l’STAC. També asseguren que la interlocució amb la Generalitat els fa tenir esperança que s’apliqui el decret aviat. “Les informacions que ens arriben són positives”, garanteix Luis Berbel. 

Més informació

Nou comentari