Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El secretari de Salut, sarcàstic amb els jutges: “No sé si continuaran fent d’epidemiòlegs”
  • CA

La conselleria de Salut es manté ferma en la seva intenció de tornar a imposar la mesura de tancar a mitjanit als bars i restaurants de l’àrea metropolitana de Barcelona mentre estiguin en vigor les restriccions contra els rebrots de la Covid-19. El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha confirmat en una roda de premsa aquest dimarts a la tarda que es presentarà un recurs contra la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que divendres va suspendre la decisió de la Generalitat de limitar els horaris de l’hostaleria, tot i que va ratificar la de tancar les discoteques.

De fet, Argimon, malgrat el seu to de veu serè habitual, s’ha permès un comentari sarcàstic sobre la judicatura, ja que no entén sobre quina base científica els jutges van rebatre una recomanació sanitària avalada per un informe tècnic. “Sí, presentarem recurs, ahir vam acabar l’informe. I esperarem que els jutges decideixin que atenguin a raons epidemiològiques. El que van dir que estava poc documentat, crec sincerament que sí que ho vam documentar bé. De fet, vam documentar-ho amb un informe específic, fet per a això, elaborat pel ministeri de Sanitat. Sembla que no els va convèncer. Veurem si ara continuen en la mateixa línia, si continuen fent d’epidemiòlegs, no ho sé“, ha etzibat.

Sense embuts, Argimon ha defensat “personalment” la mesura que lluita Salut. “Crec fermament en aquesta mesura. Altres mesures que s’han pres en resolucions anteriors les veia menys influent, però aquesta jo la tenia clara. Crec que és una molt bona mesura”, ha argumentat.

Al seu costat, el coordinador de la unitat de seguiment de la Covid-19 a Catalunya, Jacobo Mendioroz, ha afegit: “El que intentem és protegir la població perquè l’epidèmia no es descontroli. I les mesures que hem proposat han anat reduint la velocitat dels contagis sense arribar al confinament. No es pot ser més quirúrgic, no deixarem de recomanar la reducció de la mobilitat i aquesta mena de mesures”. 

Més notícies
Taules i cadires de terrasses de bars de la Rambla del Raval, recollides i lligades amb una cadena i un cadenat durant el confinament pel coronavirus / S.B.
La Generalitat rectifica sobre l’horari dels bars: acatarà el TSJC però recorrerà
Notícia: La Generalitat rectifica sobre l’horari dels bars: acatarà el TSJC però recorrerà
Comparteix
Confusió per la publicació de nou del decret al DOGC minuts després de la resolució judicial
Imatge d'arxiu d'una terrassa barcelonina i una família jugant després del confinament / Europa Press (David Zorrakino)
La Generalitat fa oficial que acata provisionalment l’aixecament de la restricció horària als bars
Notícia: La Generalitat fa oficial que acata provisionalment l’aixecament de la restricció horària als bars
Comparteix
Es posa fi així a l'embolic que es va originar ahir al voltant dels horaris de la restauració entre el TSJC i el govern català
Dues persones prenen alguna cosa en una terrassa a Barcelona / Europa Press
Bars i restaurants podran obrir més enllà de la mitjanit
Notícia: Bars i restaurants podran obrir més enllà de la mitjanit
Comparteix
El TSJC revoca la mesura de la Generalitat, però manté el tancament de l'oci nocturn
Dues persones prenen alguna cosa en una terrassa a Barcelona / Europa Press
El Gremi de Restauració avisa que tancar a mitjanit “augmenta la incertesa”
Notícia: El Gremi de Restauració avisa que tancar a mitjanit “augmenta la incertesa”
Comparteix
Pallarols assegura que cal "combatre les dues pandèmies, la sanitària i l'econòmica"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa