El secretari de Salut, sarcàstic amb els jutges: “No sé si continuaran fent d’epidemiòlegs”

Josep Maria Argimon confirma que la Generalitat manté la intenció de presentar recurs per poder obligar els bars a tancar a mitjanit

La conselleria de Salut es manté ferma en la seva intenció de tornar a imposar la mesura de tancar a mitjanit als bars i restaurants de l’àrea metropolitana de Barcelona mentre estiguin en vigor les restriccions contra els rebrots de la Covid-19. El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha confirmat en una roda de premsa aquest dimarts a la tarda que es presentarà un recurs contra la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que divendres va suspendre la decisió de la Generalitat de limitar els horaris de l’hostaleria, tot i que va ratificar la de tancar les discoteques.

De fet, Argimon, malgrat el seu to de veu serè habitual, s’ha permès un comentari sarcàstic sobre la judicatura, ja que no entén sobre quina base científica els jutges van rebatre una recomanació sanitària avalada per un informe tècnic. “Sí, presentarem recurs, ahir vam acabar l’informe. I esperarem que els jutges decideixin que atenguin a raons epidemiològiques. El que van dir que estava poc documentat, crec sincerament que sí que ho vam documentar bé. De fet, vam documentar-ho amb un informe específic, fet per a això, elaborat pel ministeri de Sanitat. Sembla que no els va convèncer. Veurem si ara continuen en la mateixa línia, si continuen fent d’epidemiòlegs, no ho sé“, ha etzibat.

Sense embuts, Argimon ha defensat “personalment” la mesura que lluita Salut. “Crec fermament en aquesta mesura. Altres mesures que s’han pres en resolucions anteriors les veia menys influent, però aquesta jo la tenia clara. Crec que és una molt bona mesura”, ha argumentat.

Al seu costat, el coordinador de la unitat de seguiment de la Covid-19 a Catalunya, Jacobo Mendioroz, ha afegit: “El que intentem és protegir la població perquè l’epidèmia no es descontroli. I les mesures que hem proposat han anat reduint la velocitat dels contagis sense arribar al confinament. No es pot ser més quirúrgic, no deixarem de recomanar la reducció de la mobilitat i aquesta mena de mesures”. 

Més informació

Nou comentari