Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Generalitat rectifica sobre l’horari dels bars: acatarà el TSJC però recorrerà
  • CA

La Generalitat recorrerà la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) d’autoritzar els bars i restaurants a obrir més enllà de mitjanit, en contra del que havia decretat el govern català fa dues setmanes. Aquesta restricció afectava als locals de Barcelona ciutat i d’una quarantena més de municipis inclosos a les mesures per reduir els contagis. Tot i així, fonts del departament de Salut detallen al TOT Barcelona que la decisió s’acatarà a curt termini i s’adaptaran les restriccions a aquesta desautorització judicial.

La Generalitat ha aclarit el seu posicionament després de la confusió que ha generat la publicació de nou al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (Dogc) del decret complet de restriccions aquest divendres, molt pocs minuts després de la resolució judicial. Aquest re-decret s’ha interpretat inicialment com un contraatac del Govern al TSJC, que ara Salut desmenteix i atribueix a una coincidència en el temps.

Esmenarà el decret re-publicat

Tot i l’aclariment polític, la publicació al DOGC és vinculant legalment i entra en vigor diumenge al matí. Caldrà esmenar-lo per evitar que els bars i restaurants estiguin obligats a tancar a mitjanit de nou malgrat tenir un posicionament judicial al seu favor.

Així, Salut avança que durant aquest cap de setmana “es modificaran” les resolucions de la Generalitat que quedin afectades per la decisió del TSJC per tal de donar-hi compliment. És a dir, segurament dissabte tornarà a publicar-se al DOGC el decret de restriccions sense el punt que fa referència a l’horari dels bars. Quan això passi, els bars i restaurants sí que tindran aclarit l’horari que poden fer.

Les discoteques segur que tanquen

El TSJC ha decidit al migdia mantenir el tancament de discoteques i sales de festa, però alhora ha permès obrir fins més tard de mitjanit a bars i restaurants de les zones amb restriccions. Després d’escoltar els arguments de la Generalitat, el tribunal ha decidit que els locals de ball són de risc per la transmissió de la Covid-19, però no ha vist motiu per limitar l’horari dels establiments de restauració. La patronal de l’oci nocturn Fecasarm ha lamentat la decisió sobre l’oci nocturn i ha demanat a la Generalitat que faci un pla especial del Procicat perquè el sector pugui reobrir amb mesures econòmiques de compensació.

Més notícies
Dues persones prenen alguna cosa en una terrassa a Barcelona / Europa Press
Bars i restaurants podran obrir més enllà de la mitjanit
Notícia: Bars i restaurants podran obrir més enllà de la mitjanit
Comparteix
El TSJC revoca la mesura de la Generalitat, però manté el tancament de l'oci nocturn
Un usuari a la sala de peses del Gimnàs Social Sant Pau, en imatge d'arxiu / D.C.
El TSJC contradiu el Govern i permet obrir els cinemes i gimnasos de Barcelona
Notícia: El TSJC contradiu el Govern i permet obrir els cinemes i gimnasos de Barcelona
Comparteix
Sí que avala el tancament de l'oci nocturn per combatre el rebrot

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa