El principal sindicat a la Urbana reclama activar els antidisturbis municipals

El principal sindicat a la Guàrdia Urbana de Barcelona ha criticat que durant els aldarulls que van acabar amb un atac a l’Ajuntament no es permetés activar la unitat d’antidisturbis, la Unitat de Reforç, Emergències i Proximitat (UREP). En concret, la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha expressat que la UREP “es trobava en disposició d’intervenir i no se li va permetre”.

El sindicat fa referència a l’episodi en què uns agents de la Guàrdia Urbana van quedar acorralats i que va acabar amb l’atropellament d’un manifestant. A més, recorden l’atac a l’edifici consistorial, en què la policia local podria haver intervingut. “Companys desprotegits mentre companys preparats se senten frustrats perquè no els deixen anar a protegir-los”, censura el sindicat CSIF en una carta signada pel secretari general, Horacio López.

I apunten al tinent d’alcaldia de Seguretat i Prevenció, Albert Batlle, i a l’alcaldessa Ada Colau: “Gràcies a vostè, senyor Batlle, al costat de la sempre activista Excma. alcaldessa senyora Ada Colau, estem recollint els fruits de les seves polítiques permisives compremetedores del principi d’autoritat de la policia”.

Finalment, el sindicat acusa Colau, Batlle i el cap de la policia municipal, Pedro Velázquez, de desistiment de funcions, cosa que ha portat el “desànim” i el “desordre” a la Guàrdia Urbana. “Condenem aquests fets terribles que tornen a situar la ciutat de Barcelona com a exemple d’una ciutat sense llei, en mans de malvats i on a la policia l’obliguen a retrocedir”, remata el sindicat CSIF.

Comentaris

    Serafi Bandarra i Grataconys Novembre 04, 2020 | 13:14
    La sra Colau, si pogues es carregaria a tota la guardia urbana de Barcelona

Nou comentari

Més notícies
Foguera, cotxe patrulla atacat i vidres trencats en la protesta d'aquest dissabte / A.L.

Ataquen l’Ajuntament i un cotxe patrulla en una nova protesta a Barcelona

Almenys un detingut | Segona nit d'aldarulls violents en dos dies al centre de la ciutat
Vidres trencats a l'Ajuntament el segon dia de protestes al centre de Barcelona / A.L.

Batlle: “La vandalització de certes zones de la ciutat ens ha de preocupar”

El tinent d'alcaldia de Seguretat lamenta els episodis de violència de la manifestació d'ahir