El Papa rep Colau i el fundador d’Open Arms per parlar de la crisi dels refugiats

A la trobada també hi ha hagut l'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena

El papa Francesc ha rebut aquest divendres en audiència privada l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que s’hi ha reunit amb la seva homòloga de Madrid, Manuela Carmena, i amb el fundador de Proactiva Open Arms, Òscar Camps. Els tres es troben a Roma per participar en una cimera amb alcaldes italians per tractar el bloqueig a port que han rebut diferents vaixells de rescat marítim i per exigir la defensa dels drets humans al Mediterrani.

La reunió s’ha fet a les sis de la tarda a la seu del Vaticà i demà tindrà lloc la cimera amb les ciutats de Milà, Nàpols, Bolonya, Siracusa, Latina i Palermo per exigir que es reprenguin les tasques de salvament marítim humanitari al mar Mediterrani. En aquesta trobada també hi participaran les ONG Open Arms, Sea Watch i Mediterranea.

Després de la trobada, Colau ha explicat que el Papa havia coincidit amb ells que hi ha una crisi de valors bàsics i humanistes i que és moment d’impulsar-los i de no caure en el “discurs de la por”.

En aquest sentit, Colau ha criticat la política de no deixar arribar immigrants als ports europeus o de retenir vaixells com el d’Open Arms. Són polítiques que, al seu parer, són un “desastre” i apropen Europa a “una cosa que ja ha conegut”, que és “negar el valor de la vida humana” en “èpoques com el nazisme”.

De la seva banda, el fundador d’Open Arms, Òscar Camps, ha explicat al Papa la situació al Mediterrani i el problema de “veure com mor gent al mar sense poder intervenir”.

Més informació

Nou comentari