L’Ajuntament de Barcelona destina mig milió d’euros a Open Arms

Colau demana al ministre de Foment que deixi navegar el vaixell de la fundació, bloquejat al port de Barcelona per ordre de Capitania Marítima

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha enviat una carta al ministre espanyol de Foment, José Luis Ábalos, en què reclama que aturi el bloqueig del vaixell Open Arms al port de la ciutat. Segons fonts municipals, Colau creu que s’estan utilitzant pretextos administratius per “desprotegir persones migrants que emprenen un viatge molt perillós pel Mediterrani fugint de l’horror”.

L’Open Arms hauria d’haver sortit cap a la zona del mediterrani protegida pel conveni SAR de salvament pròxima a les costes de Líbia per rescatar migrants a la deriva. Tanmateix, Capitania Marítima, que depèn de Foment, denega el permís per un suposat incompliment de normes marítimes. Segons Foment, no els poden donar l’autorització fins que no hi hagi un acord sobre el desembarcament de persones auxiliades al mar amb les autoritats de la zona SAR del Mediterrani. “Un fet poc probable amb el tancament dels ports de d’Itàlia i Malta”, destaca l’Ajuntament.

Un conveni de 497.020 euros per a fundació 

Per donar suport a la tasca d’Open Arms, l’Ajuntament de Barcelona ha signat un conveni de col·laboració amb l’entitat liderada per Óscar Camps desenvolupar el projecte de la fundació “per protegir migrants en risc de naufragi denunciar la situació de vulneració dels drets humans que es viu al Mediterrani”.

El conveni tindrà una vigència de deu mesos i l’Ajuntament hi destinarà 497.020 euros per finançar el 35,4% del projecte de l’ONG. Per segellar l’acord, Colau ha visitat aquesta tarda el vaixell al port de Barcelona i s’ha vist amb Óscar Camps.

Més informació

Nou comentari