Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El nou accés d’una estació d’estil modernista que s’està restaurant

A finals del febrer van començar les obres per rehabilitar els accessos al vestíbul i les andanes de l’estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) de les Planes i per restaurar aquest edifici d’estil modernista tardà del 1916. Això suposa, d’alguna manera, tornar al seu passat. La idea és restaurar parts de la façana i elements de fusta, entre altres. Per als veïns que agafen habitualment els ferrocarrils a les Planes o tinguin la intenció de fer-ho en algun moment, és útil saber que durant les aproximadament 15 setmanes d’obres que queden hi haurà diferents afectacions en el funcionament de l’estació.

En aquests moments, hi ha afectacions en els seus accessos, raó per la qual s’ha habilitat un pas alternatiu amb semàfors per carretera. Es preveu que aquesta mesura s’apliqui fins al pròxim 1 de maig. A la mateixa vegada, s’ha traslladat la parada d’autobús a la zona d’aparcament dels plataners. La idea és que es trobi en aquesta ubicació fins al 17 de juliol. Les obres no acabaran, en principi, fins al pròxim mes de setembre.

La voluntat de divulgar el patrimoni

Aquest projecte s’emmarca en la voluntat de FGC de conservar i divulgar el seu patrimoni històric. L’estació té un estil modernista tardà amb tocs de noucentisme incipient. Es va construir en el marc expansionista del paratge idíl·lic de la ciutat al jardí de Collserola per a les classes mitjanes de Barcelona, tant per a viure-hi com per al lleure. Pel que fa a la seva evolució, va passar per diferents fases. El 1946 es van construir tres andanes, el 1983 que es va rehabilitar integralment i el 1998 l’arquitecte Albert Viaplana en va afegir la passarel·la de connexió entre andanes, amb ascensors i escales fixes.

Tanmateix, cal recordar que l’edifici es troba en el catàleg de patrimoni arquitectònic de l’Ajuntament de Barcelona. Dels seus elements destaquen, entre altres, una esvelta torre que fa de reclam, les tribunes volades a la planta primera i les obertures en arc de mig punt a la planta baixa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa